GUS G

WO 04 MAART

GUS G

Meestergitarist die eerder al speelde bij Ozzy Osbourne en zijn eigen band Firewind!

DEEP

ZA 07 MAART

DEEP

Techno in beide zalen met o.a. Japanse grootmeesters Ken Ishii en Q'Hey

MEMPHIS MANIACS

ZA 21 MAART

MEMPHIS MANIACS

Compleet nieuwe show!~

SABOTAGE

ZA 21 MAART

SABOTAGE

Fight for your right to party!

SINGLEFEESTJE

ZA 28 MAART

SINGLEFEESTJE

Pak jouw single uit de bakken en geef hem af bij de DJ!

THE GENTLE STORM

VR 03 APRIL

THE GENTLE STORM

Het nieuwe project van Anneke van Giersbergen!

NICK MULVEY

ZA 04 APRIL

NICK MULVEY

Debuutalbum First Mind werd ongelooflijk goed ontvangen met als kers op de taart een nominatie voor een Mercury Prize.

THERAPY?

ZO 05 APRIL

THERAPY?

Noord-Ierse Rocksensatie keert terug naar Hedon!

B-BRAVE

VR 10 APRIL

B-BRAVE

Jawel, B-Brave komt naar Hedon tijdens Dropped!

FRATSEN

VR 17 APRIL

FRATSEN

Na 18 jaar een nieuw album!

STEVEN WILSON

DO 23 APRIL

STEVEN WILSON

Hand Cannot Erase Tour 2015

ANNE SOLDAAT

VR 08 MEI

ANNE SOLDAAT

Een nieuwe plaat die live gespeeld wordt in de prachtige en intieme Statenzaal

MICHAEL PRINS

VR 29 MEI

MICHAEL PRINS

A Dreamer's Dream Tour 2015

TALIB KWELI

ZA 13 JUNI

TALIB KWELI

IJzersterke flow, beukende boombap beats en bovendien nieuw materiaal!

CHECK THIS

Hedon heft verschillende projecten ter stimulering van talentontwikkeling en op het gebied van cultuureducatie.

 Check This: concerten

Check This is het Label van de Hedon producties die speciaal worden georganiseerd voor jongeren. Het concept is al enige jaren hetzelfde: Grote naam; kleine prijs! Op deze wijze probeert Hedon laagdrempelig te blijven voor de nieuwe, jonge doelgroep. De publiciteit van deze feesten richt zich dan ook speciaal op scholieren van het voortgezet onderwijs en studenten van het MBO. Een programmaraad, bestaande uit de doelgroep, adviseert over de programmering van deze feesten. Daarnaast fungeren de studenten en scholieren die in de programmaraad zitten meteen als ambassadeurs voor Hedon. In 2012 zijn grote namen als Gers Pardoel en Chef Special aangetrokken voor Check This.

Verder is Hedon een samenwerking gestart met Smart Connection, de afdeling van Tactus verslavingszorg voor jongeren en alcohol preventie. Samen met Smart Connection deelt Hedon tijdens Check This avonden speciale bandjes voor 16+ en 18 + uit en wordt het minder of niet gebruiken van alcohol beloond.

 Check This: Je eigen feest - Schoolproject

In samenwerking met de muzerie – New Arts biedt Hedon een speciaal programma voor scholen aan om zelf een feest te organiseren. Een klas wordt hierbij volledig betrokken bij de organisatie van een avond/feest in Hedon: van programmering tot publiciteit en meer! Dit project vindt deels in Hedon en deels op school plaats.

Check This: The Battle - schoolproject

In 2012 is een nieuw concept ontwikkeld speciaal voor het voortgezet onderwijs. Vijf groepen van ongeveer vijftien leerlingen nemen het tegen elkaar op in een rap-battle. De deelnemers krijgen 2 uur de tijd om een rap / hiphop nummer te maken met bekende workshopleiders zoals Typhoon, Rico, Sticks en andere hiphop artiesten.

Dit nummer performen ze vervolgens in battle vorm in de zaal van Hedon voor een jury. Dit concept, dat we nu 3 keer succesvol hebben uitgevoerd, gaan we in 2013 uitbreiden in samenwerking met New arts onder de naam: New Arts@hedon – Check this the batlle.Naast hiphop gaan we de battle ook aanbieden in andere populaire muziekstijlen zoals: Glee, smartlap, singer-songwriter en gospel.

TotaalBeeld! (najaar 2012 pilot)

“Ieder zijn  verhaal, samen één voorstelling”Voor het project eigen kracht heeft Hedon samen met New Arts en de Fakkelteitgroep een concept bedacht waarbij we uitgaan van de eigen verhalen van jongeren. Deze verhalen worden door middel van taal, beeld, dans en muziek samengebracht in één voorstelling: een realistische, rauwe inkijk in de belevingswereld van hedendaagse jongeren. In vier workshops in een categorie naar keuze werken de jongeren op school aan hun eigen deel van de performance. De laatste dag komt alles samen tijdens een optreden voor publiek in poppodium Hedon.

Inmiddels hebben al twee voortgezet onderwijs instellingen, waaronder de Ambelt, interesse getoond in deze Pilot, die dus zeker gaat plaatsvinden in het najaar.

Kunstkick

Hedon doet mee aan dit project van de Muzerie waarbij de culturele instellingen uit Zwolle zich kunnen presenteren aan scholieren van het voortgezet onderwijs. In het kader van kunstkick (voorheen rondje kunst) organiseert Hedon workshops Hiphop, breakdance en “behind the scenes”.

Popfrontcafé

Het Popfrontcafé is gestart in september2011 insamenwerking met de opleiding Artiest muziek van Deltion en studenten van de opleiding Evenement en Organisatie van Landstede. Elke vrijdagmiddag biedt Popfront een podium aan jonge artiesten. Dit kan variëren van bandjes tot producers. Daarnaast heeft Popfrontcafé programma onderdelen zoals “ aan ’t woord” waarbij bekende artiesten hun verhaal komen vertellen. Ook nodigen we vakspecialisten zoals bookers en managers uit om advies te geven aan jong talent. Er zijn ook maandelijks terugkerende items, zoals elke eerste vrijdag van de maand, waarin DJ Pauluz de laatst uitgekomen platen bespreekt. Elke laatste vrijdag van de maand is er Dubfront, een speciaal podium voor beginnen DJ en producer talent.

Hedon Presents

Hedon Presents is de titel van het concept waarbij drie bands uit de regio zich kunnen presenteren in Hedon. Vaak zoekt Hedon hierbij naar de combinatie met een CD,- of EP release van één van de bands. De avonden zijn altijd gratis voor publiek en worden over het algemeen goed bezocht. Een groot deel van de PR wordt ook neergelegd bij de bands zelf. Hedon Presents is eigenlijk te zien als de volgende stap voor bands uit de regio na een optreden in het Popfrontcafé of de wedstrijd Stairway to Hedon.

Stairway to Hedon

Stairway to Hedon is, na de eerste succeseditie in 2010 ook in 2011 georganiseerd. Stairway is een wedstrijd voor beginnende, jonge, bands uit de kop van Overijssel. Ook in het najaar van 2012 is er weer een editie gepland.  De opzet blijft hetzelfde: na de voorrondes in ‘t Ukien Kampen, De Buze Steenwijk, Popfront Zwolle, Buro Ruis en Level Z in Zwolle zullen vijf bands het in de finale in december tegen elkaar opnemen in poppodium Hedon.Alle finalisten krijgen een coachingstraject aangeboden in de aanloop naar de finale zodat ze goed voorbereid de strijd aan kunnen gaan. De uiteindelijke winnaar krijgt een plek in het voorprogramma van een band in Hedon. Daarnaast is er sinds 2012 een samenwerking met poppodium de Duycker, Hoofddorp, ontstaan. De Duycker heeft een soortgelijke bandwedstrijd als Hedon. Nadat de wedstrijden zijn geweest kiezen de podia beiden twee finalisten uit die mee mogen in de “mini-tour” dit om ook te stimuleren dat beginnende bands ook buiten eigen regio speeltijd krijgen.

 

Grolsch
In de Kringloop
Weet Waar Je Koopt
ZwolleUitgaan
Rabobank
I Love My Ears
Pokadoka