KAYAK

VR 19 DECEMBER

KAYAK

Laatste kans om symfonische rockband Kayak te zien in de huidige, vertrouwde bezetting!

DARYLL-ANN

ZA 20 DECEMBER

DARYLL-ANN

Daryll-Ann stopt! Maar voor de wegen weer scheiden, wordt er nog één keer hard geknald in Zwolle.

DEEP

ZA 27 DECEMBER

DEEP

MB Electronics Labelnight met Marco Bailey, Secret Cinema, Dany Rodriquez en Roy El Kei!

WE ARE SEXY (OUD & NIEUW)

WO 31 DECEMBER

WE ARE SEXY (OUD & NIEUW)

Zonder jou kunnen wij niet doen wat we doen. Als je ons beiden samenvoegt en voor een spiegel zet kan je maar tot één conclusie komen…

HEDON ZWAAR NIEUWJAAR

ZA 03 JANUARI

HEDON ZWAAR NIEUWJAAR

Line-up: Onslaught / Mayan / Cirith Gorgor / Apophys / Distillator / Onheil

ELVIS FEVER!

ZA 10 JANUARI

ELVIS FEVER!

Op 8 januari zou Elvis 80 jaar zijn geworden en dat wordt zaterdag 10 januari exclusief gevierd in Hedon

BLAUDZUN

DO 15 JANUARI

BLAUDZUN

Promises Of No Man’s Land

SINGLEFEESTJE

ZA 24 JANUARI

SINGLEFEESTJE

"Dit is het Singlefeestje! Pak jouw single uit de bakken en geef hem af bij de DJ!"

ANDY BURROWS

ZO 25 JANUARI

ANDY BURROWS

Na Company met de hit Hometown is Burrows terug met nieuw album Fall Together Again

STEVEN WILSON

DO 23 APRIL

STEVEN WILSON

Hand Cannot Erase Tour 2015

CHECK THIS

Hedon heft verschillende projecten ter stimulering van talentontwikkeling en op het gebied van cultuureducatie.

 Check This: concerten

Check This is het Label van de Hedon producties die speciaal worden georganiseerd voor jongeren. Het concept is al enige jaren hetzelfde: Grote naam; kleine prijs! Op deze wijze probeert Hedon laagdrempelig te blijven voor de nieuwe, jonge doelgroep. De publiciteit van deze feesten richt zich dan ook speciaal op scholieren van het voortgezet onderwijs en studenten van het MBO. Een programmaraad, bestaande uit de doelgroep, adviseert over de programmering van deze feesten. Daarnaast fungeren de studenten en scholieren die in de programmaraad zitten meteen als ambassadeurs voor Hedon. In 2012 zijn grote namen als Gers Pardoel en Chef Special aangetrokken voor Check This.

Verder is Hedon een samenwerking gestart met Smart Connection, de afdeling van Tactus verslavingszorg voor jongeren en alcohol preventie. Samen met Smart Connection deelt Hedon tijdens Check This avonden speciale bandjes voor 16+ en 18 + uit en wordt het minder of niet gebruiken van alcohol beloond.

 Check This: Je eigen feest - Schoolproject

In samenwerking met de muzerie – New Arts biedt Hedon een speciaal programma voor scholen aan om zelf een feest te organiseren. Een klas wordt hierbij volledig betrokken bij de organisatie van een avond/feest in Hedon: van programmering tot publiciteit en meer! Dit project vindt deels in Hedon en deels op school plaats.

Check This: The Battle - schoolproject

In 2012 is een nieuw concept ontwikkeld speciaal voor het voortgezet onderwijs. Vijf groepen van ongeveer vijftien leerlingen nemen het tegen elkaar op in een rap-battle. De deelnemers krijgen 2 uur de tijd om een rap / hiphop nummer te maken met bekende workshopleiders zoals Typhoon, Rico, Sticks en andere hiphop artiesten.

Dit nummer performen ze vervolgens in battle vorm in de zaal van Hedon voor een jury. Dit concept, dat we nu 3 keer succesvol hebben uitgevoerd, gaan we in 2013 uitbreiden in samenwerking met New arts onder de naam: New Arts@hedon – Check this the batlle.Naast hiphop gaan we de battle ook aanbieden in andere populaire muziekstijlen zoals: Glee, smartlap, singer-songwriter en gospel.

TotaalBeeld! (najaar 2012 pilot)

“Ieder zijn  verhaal, samen één voorstelling”Voor het project eigen kracht heeft Hedon samen met New Arts en de Fakkelteitgroep een concept bedacht waarbij we uitgaan van de eigen verhalen van jongeren. Deze verhalen worden door middel van taal, beeld, dans en muziek samengebracht in één voorstelling: een realistische, rauwe inkijk in de belevingswereld van hedendaagse jongeren. In vier workshops in een categorie naar keuze werken de jongeren op school aan hun eigen deel van de performance. De laatste dag komt alles samen tijdens een optreden voor publiek in poppodium Hedon.

Inmiddels hebben al twee voortgezet onderwijs instellingen, waaronder de Ambelt, interesse getoond in deze Pilot, die dus zeker gaat plaatsvinden in het najaar.

Kunstkick

Hedon doet mee aan dit project van de Muzerie waarbij de culturele instellingen uit Zwolle zich kunnen presenteren aan scholieren van het voortgezet onderwijs. In het kader van kunstkick (voorheen rondje kunst) organiseert Hedon workshops Hiphop, breakdance en “behind the scenes”.

Popfrontcafé

Het Popfrontcafé is gestart in september2011 insamenwerking met de opleiding Artiest muziek van Deltion en studenten van de opleiding Evenement en Organisatie van Landstede. Elke vrijdagmiddag biedt Popfront een podium aan jonge artiesten. Dit kan variëren van bandjes tot producers. Daarnaast heeft Popfrontcafé programma onderdelen zoals “ aan ’t woord” waarbij bekende artiesten hun verhaal komen vertellen. Ook nodigen we vakspecialisten zoals bookers en managers uit om advies te geven aan jong talent. Er zijn ook maandelijks terugkerende items, zoals elke eerste vrijdag van de maand, waarin DJ Pauluz de laatst uitgekomen platen bespreekt. Elke laatste vrijdag van de maand is er Dubfront, een speciaal podium voor beginnen DJ en producer talent.

Hedon Presents

Hedon Presents is de titel van het concept waarbij drie bands uit de regio zich kunnen presenteren in Hedon. Vaak zoekt Hedon hierbij naar de combinatie met een CD,- of EP release van één van de bands. De avonden zijn altijd gratis voor publiek en worden over het algemeen goed bezocht. Een groot deel van de PR wordt ook neergelegd bij de bands zelf. Hedon Presents is eigenlijk te zien als de volgende stap voor bands uit de regio na een optreden in het Popfrontcafé of de wedstrijd Stairway to Hedon.

Stairway to Hedon

Stairway to Hedon is, na de eerste succeseditie in 2010 ook in 2011 georganiseerd. Stairway is een wedstrijd voor beginnende, jonge, bands uit de kop van Overijssel. Ook in het najaar van 2012 is er weer een editie gepland.  De opzet blijft hetzelfde: na de voorrondes in ‘t Ukien Kampen, De Buze Steenwijk, Popfront Zwolle, Buro Ruis en Level Z in Zwolle zullen vijf bands het in de finale in december tegen elkaar opnemen in poppodium Hedon.Alle finalisten krijgen een coachingstraject aangeboden in de aanloop naar de finale zodat ze goed voorbereid de strijd aan kunnen gaan. De uiteindelijke winnaar krijgt een plek in het voorprogramma van een band in Hedon. Daarnaast is er sinds 2012 een samenwerking met poppodium de Duycker, Hoofddorp, ontstaan. De Duycker heeft een soortgelijke bandwedstrijd als Hedon. Nadat de wedstrijden zijn geweest kiezen de podia beiden twee finalisten uit die mee mogen in de “mini-tour” dit om ook te stimuleren dat beginnende bands ook buiten eigen regio speeltijd krijgen.

 

De Spiegel
Grolsch
In de Kringloop
Weet Waar Je Koopt
ZwolleUitgaan
Rabobank