Voortgezet Onderwijs

Hedon organiseert het hele jaar door evenementen. Als poppodium staan we vooral bekend om ons brede scala aan (pop)concerten en dance-events. Maar wat u wellicht nog niet wist is dat Hedon haar kennis en ervaring ook volop inzet op het gebied van talentontwikkeling en cultuureducatie. Wij kunnen u adviseren bij het opzetten van uw cultuurbeleid en een aansluitend educatief en vooral ook aansprekend programma voor uw leerlingen.

Wilt u zelf de kleine of grote zaal van Hedon volledig tot uw beschikking hebben voor bijvoorbeeld een Musical, Muziek-Theater Voorstelling of Grote Avond? Of wilt u meer informatie over onze projecten voor Voortgezet Onderwijs (VO) die we u en uw leerlingen kunnen bieden? Neem dan contact met ons via projecten@hedon-zwolle.nl of per telefoon 038 – 7518431 (Jessie van den Bosch). Wij staan u graag te woord.

Ins & Outs - Voel je als een popster!

Alle niveaus en leerjaren

Het project start met een rondleiding door het poppodium, waar je mag staan op het grote podium van Hedon en waar je om de deur mag gluren in de kleedkamers en het backstage café. Vervolgens ga je in een oefenruimte aan het werk met een popmuzikant, bijvoorbeeld een rapper, singer-songwriter of een gitarist. Samen gaan jullie een instrument ontdekken of een vette rap schrijven.

Minimaal 15 en maximaal 60 leerlingen / 30 min. Rondleiding en 120 min. Workshop / € 10 per leerling


Concert, Grote Avond, Muziektheater voorstelling of muziekexamen?

Alle niveaus en leerjaren

Begin 2014 heeft Hedon haar deuren na een grondige vernieuwbouwing weer geopend. Het pand heeft een dusdanige metamorfose ondergaan waardoor tal van mogelijkheden ontstaan voor het bezoeken van een concert onder schooltijd, een examen-eindfeest, etcetera. Door de diversiteit van de zalen en ruimtes is heel veel mogelijk. De grote zaal heeft een capaciteit voor 850 personen, de kleine zaal 200. Er is een intiem backstagecafé, vergaderruimtes en meer. Daarnaast kunt u gebruik maken van onze kennis en ervaring voor de organisatie van uw evenement in Hedon.

Groepsgrootte in overleg / duur in overleg / € op aanvraag


ToTaalBeeld - Geheel op jongeren hun eigen kracht

Alle niveaus en leerjaren

Taal, beeld, dans, muziek en eigen kracht komen samen in een indringende hiphopperformance in Poppodium Hedon. Een realistische rauwe inkijk in de belevingswereld van de hedendaagse jongeren. ‘Hoe wordt 2017 jouw jaar’, dat is de vraag die centraal staat in dit project. Jongeren vertellen hun eigen verhaal geïnspireerd door rapteksten die de Zwolse rapper Sticks speciaal voor deze voorstelling schrijft. In vier workshops in een categorie naar keuze werken de jongeren aan een eigen performance. De laatste dag komt alles samen. In poppodium Hedon presenteren ze hun verhaal in een indringende performance aan ouders, docenten, vrienden enzovoort.

Groepsgrootte in overleg / € op aanvraag


Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...