Projecten

Hedon voelt zich verantwoordelijk om naast een mooi breed cultureel aanbod ook veel aandacht te hebben voor talentontwikkeling en cultuureducatie. Wilt u zelf de kleine of grote zaal van Hedon volledig tot uw beschikking hebben voor bijvoorbeeld een Musical, Muziek-Theater Voorstelling of Grote Avond? Of wilt u meer informatie over onze projecten voor Primair Onderwijs (PO) of Voortgezet Onderwijs (VO) die we u en uw leerlingen kunnen bieden? Neem dan contact op met projecten@hedon-zwolle.nl  (Jessie van den Bosch).

 

>> Klik hier voor ons uitgebreide aanbod voor primair onderwijs.

 

CHECK THIS

Check This is het Label van de Hedon producties die speciaal worden georganiseerd voor jongeren. Het concept is al enige jaren hetzelfde: Grote naam; kleine prijs! Op deze wijze probeert Hedon laagdrempelig te blijven voor de nieuwe, jonge doelgroep. De publiciteit van deze feesten richt zich dan ook speciaal op scholieren van het voortgezet onderwijs en studenten van het MBO. Een programmaraad, bestaande uit de doelgroep, adviseert over de programmering van deze feesten. Daarnaast fungeren de studenten en scholieren die in de programmaraad zitten meteen als ambassadeurs voor Hedon.

Met een minimale entreeprijs grote namen live zien is het credo van Check This. Het concept bracht eerder al Gers Pardoel, Mr. Polska, De Jeugd Van Tegenwoordig, The Opposites, B-Brave en Chef´Special naar Hedon.   

B-Brave (Dropped April 2015)

B-Brave (Check This: Dropped April 2015) 

 

Talentontwikkeling


FAKKELTEIT

De Fakkelteit is een initiatief van Travers Welzijn en Rico in samenwerking met Hedon. Het is een broedplaats waar jongeren tussen de 13 en 23 jaar met hip hop en met name rap, aan de slag kunnen. Bij De Fakkelteit wordt aandacht geschonken aan het ontwikkelen van jong talent en worden kansen gecreëerd voor de jongeren. Een bewustwording van eigen kwaliteiten en een plek voor goed advies en opbouwende kritiek. We zijn constructief bezig met het schrijven van teksten, het beluisteren van elkaars werk en het samen werken aan projecten. Het is onze bedoeling om jongeren te stimuleren en een nieuwe impuls te geven aan de Zwolse hip hop scene. De Fakkelteit vindt plaats op elke maandag- en woensdagavond van 18:00 tot 21:30 in poppodium Hedon. Iedereen is welkom.


HEDON PRESENTS

Onder de noemer Hedon presents opent Hedon iedere laatste zondag van de maand haar deuren om de nieuwste acts uit de kop van Overijssel te presenteren. Hiervoor zoeken we altijd een mooie combinatie van acts waarbij de één zo uit de oefenruimte kan komen rollen terwijl een ander op het punt van doorbreken staat. Drie acts voor de prijs van nul met een winwin situatie voor zowel de artiest, als voor het publiek. De band kan lekker spelen, genieten en (meer) podiumervaring opdoen en zij ontdekken de nieuwe acts uit eigen regio als allereerste tijdens een erg gezellige zondagavond! 


STAIRWAY TO HEDON

Stairway to Hedon is een bandwedstrijd voor beginnende, jonge, bands uit de kop van Overijssel. Tijdens deze bandcompetitie krijgen de bands een muzikantendag, nemen zij deel aan de voorronde en komen zij misschien wel in de finale. 

Voorrondes worden georganiseerd in ‘t Ukien Kampen, De Buze Steenwijk, Het Vliegende Paard Zwolle, Gashouder Dedemsvaart. De winnaars van de verschillende Voorrondes nemen het in de finale tegen elkaar op in poppodium Hedon. Alle finalisten krijgen een coachingstraject aangeboden in de aanloop naar de finale zodat ze goed voorbereid de strijd aan kunnen gaan. De uiteindelijke winnaar krijgt een plek in het voorprogramma van een band in Hedon.  


KUNSTBENDE OVERIJSSEL 

Kunstbende is een jongerenorganisatie voor talentontwikkeling die onder meer een jaarlijkse talentwedstrijd organiseert met in het hele land regionale voorrondes, waaronder in Overijssel. Jongeren tussen de 13 en 18 jaar kunnen meedoen in de categorieën Muziek, DJ, Fashion, Theater, Film, Dans, Taal en Expo. Naast de wedstrijd biedt Kunstbende ook workshops aan en coachingstrajecten voor jongeren. 

Kunstbende Winnaars 2014 (Hedon)

 

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...