Educatiefilm: Wat Is Een Poppodium?

Afgelopen jaren heeft Hedon in samenwerking met De Wendakker een doorlopende leerlijn ontwikkeld geschikt voor het Primaire Onderwijs (groep 5 t/m groep 8). Tijdens een rondleiding door Hedon bleek het voor leerlingen van groep 5/6 heel lastig om zich voor te stellen dat wanneer zij in het Loading Dock staan, dat daar een vrachtwagen binnenkomt met instrumenten. Een lege kleedkamer zonder artiesten erin sprak ook niet direct tot de verbeelding.

Dit was de aanleiding voor Hedon om, in samenwerking met de Stadkamer van Zwolle, een educatieve film te maken waarin de leerlingen een kijkje in de keuken krijgen. In de film probeert Naomi, oud-leerling van De Wendakker, antwoord te krijgen op de vraag “Wat is een poppodium?” en ontdekt gaandeweg alle facetten van de organisatie. Zo ontmoet ze onder andere de programmeur, de kok, de lichttechnicus en natuurlijk de artiest, Waylon.


Leerlingen alvast klaarstomen voor de educatieve leerlijn of één van de educatieconcepten van Hedon? Download dan nu alvast gratis de educatieve video Wat Is Een Poppodium?


Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...