Poppodia Overijssel slaan handen ineen

geplaatst op -

Hedon, Metropool, Burgerweeshuis en Atak hebben de handen ineen geslagen en gaan gezamenlijk het nieuwe bestuur van Poppunt Overijssel vormen. Middels deze vergaande samenwerking borgen de Overijsselse popzalen de continuïteit van talentontwikkeling en het popklimaat in Overijssel. De doelstelling is een gezond popklimaat vol kansen, vernieuwing en mogelijkheden om te excelleren vanuit de provincie Overijssel. De officiële overdracht van de stichting vindt plaats op 18 december tijdens talentenfestival De IJssel Stroomt Over.

Poppunt Overijssel is in 2013 opgericht als organisatie die zich in de provincie breed inzet voor popmuziek, talentontwikkeling en zichtbaarheid van muzikanten, festivals en podia. Dat de vier zalen hier nu nog actiever in gaan participeren zorgt voor meer slagkracht en synergie, mede doordat de diverse projecten binnen Overijssel elkaar (verder) versterken. Pijlers van deze intensieve samenwerking zijn o.a. cultuurparticipatie en educatie, talentontwikkeling, innovatie en producties en regionale,- en landelijke profilering. Daarnaast fungeert het poppunt als adviesloket en verbinder binnen het provinciale poplandschap.

Vertegenwoordiger van het huidige bestuur, Maurice Endeman, zal in de nieuwe structuur aanblijven als aanspreekpunt en coördinator van de stichting en adviseur popmuziek. De officiële overdracht van het bestuur zal plaatsvinden tijdens De IJssel Stroomt Over, één van de initiatieven van Poppunt Overijssel. Het talentenfestival vindt dit jaar plaats op zondag 18 december in Poppodium Metropool in Hengelo.

Meer informatie over Poppunt Overijssel is te vinden op www.poppuntoverijssel.nl.


Gepubliceerd op:  Laatste wijziging:

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...