Popronde Zwolle 2017

geplaatst op -

Op 16 september strijkt Nederlands grootste rondtrekkende muziekkarravan, de Popronde weer neer in Zwolle. De line up en de locaties worden 5 weken voorafgaand aan het festival bekendgemaakt, maar duidelijk is dat ook dit jaar weer de meest talentvolle acts naar Zwolle komen. De Popronde Zwolle wordt in nauwe samenwerking met Hedon Zwolle en vele lokale organisaties op muziekgebied georganiseerd. Gemeenschappelijk doel is signalering en promotie van talent, doorstroom naar een groter publiek en voeding van de Nederlandse popmuziek.

De acts die mee mogen touren met de Popronde werden geselecteerd door een selectiecommissie, die bestaat uit onafhankelijke professionals die artistiek-inhoudelijk werkzaam zijn in de muzieksector. In 2017 werd deze commissie uitgebreid naar 146 leden, onder wie 3FM DJ Angelique Houtveen, Jessica van Amerongen van De Wereld Draait Door, WORM Rotterdam directeur Janpier Brands en muzikant en schrijver Aafke Romeijn. Deze bands  zullen in de voetsporen treden van bands als Kensington, Dotan, De Staat, Blaudzun, LucasHamming, SuetheNight, Haevn en Rondé! Maar liefst 144 zijn  geselecteerd voor de Popronde 2017. Uit meer dan 1100 aanmeldingen werden zij door een uit een 146 personen bestaande selectiecommissie uitverkoren om vanaf 14 september door het hele land te touren. Deze 144 acts zijn stuk voor stuk gretig en enthousiast om zichzelf te presenteren aan een nieuw publiek, door heel Nederland.


Gepubliceerd op:  Laatste wijziging:

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...