Rico en Sticks winnen Cultuurprijs Overijssel 2017

geplaatst op -

Rico en Sticks hebben donderdagavond de Cultuurprijs Overijssel 2017 in ontvangst genomen. De Talentprijs Overijssel 2017 ging naar de negenjarig pianosensatie Evander Eijsink.

De winnaars werden uitgekozen door het publiek en een vakkundig jury. De jury bestond uit:

  • Ank Bijleveld-Schouten (commissaris van de Koning)
  • Wim Fiselier (ArtEZ)
  • Peter Schoof (RTV Oost)
  • Anne Riemersma (Hedon)
  • Kees Schafrat (boekhandel Broekhuis)
  • Wilja Jurg (Raad van Cultuur)

Rico en Sticks zijn inmiddels uitgegroeid tot legendes van de Nederlandse Hip-hop, hun derde studioalbum 'Eigen Wereld' uit 2006 is uitgeroepen tot 'Het Hardste Hiphop Album van de Lage Landen'. Samen met Typhoon hebben Rico en Sticks de tot nu toe grootste hiphop show in de geschiedenis van de Nederlandstalige hiphop gegeven in de Ziggo Dome. Maar vanavond 6 oktober staan de mannen voor de zoveelste keer in een uitverkochte grote zaal van hun thuisbasis Hedon!

Bekijk hieronder hoe Rico en Sticks hun prijs in ontvangst hebben genomen! Wij van Hedon zijn trots dat wij deze twee helden vanaf het begin hebben zien uitgroeien tot Nederlandse muziekiconen.

 


Gepubliceerd op:  Laatste wijziging:

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...