Muzikale tips door Hedon programmeurs Erik Delobel en Paul van ‘t Veer

Bijna dagelijks staat er wel een leuke band of andere act in Hedon. Dit programma komt mede tot stand dankzij onze programmeurs Erik Delobel en Paul van ’t Veer. Om van deze experts te horen wat hun muzikale tips voor de komende tijd zijn schuiven we even bij ze aan. Want waar moet je de komende tijd heen? Wat was het beste concert wat ze buiten Hedon zagen? En wat is nou eigenlijk het beste album van dit moment?

 

Wat zijn nou die shows waar je zelf als bezoeker het meeste naar uitkijkt of die voor jullie als programmamakers het meest speciaal zijn?

ERIK: “Ik kijk enorm uit naar het solo optreden van Finn Andrews. Ik ben altijd al een groot liefhebber van zijn originele band The Veils geweest en heb hem twee jaar geleden al solo mogen bewonderen op het Stille Nacht festival in de Underground te Lelystad. In deze setting is het heel speciaal om hem te zien: akoestisch komen zijn liedjes misschien wel het beste tot zijn recht. Ook een aanrader is later deze maand. Op 29 december sluiten Paceshifters hun Nederlandse tour af in Hedon en doen dat niet voor niks. Sinds 2009 is Hedon betrokken bij deze band die anno 2017 internationaal ook veel aandacht krijgt. Tijdens de show neemt de band hun eerste live DVD op, genoeg ingrediënten voor een hele speciale avond. Want wat was het een succesvol jaar voor Paceshifters. Op 17 januari presenteert Hedon in Odeon het optreden van Joep Beving: prachtige verstilde muziek wat ik eerder tijdens Eurosonic-Noorderslag als eens zag in de AA kerk te Groningen. De muziek van Joep Beving blijft heel erg intens en is een aanrader voor liefhebbers van zowel pop als klassiek”
PAUL: “Ik ben vanaf het eerste nummer al een grote fan van Spinvis en kijk uiteraard erg uit naar zijn show op zondag 17 december in Hedon. Spinvis is een artiest die een geheel eigen muzikaal universum heeft geschapen. Zijn prachtige, melodieuze, liedjes vol met melancholie en een uniek eigen idioom. Ook in december staat de terugkeer van Stamppasta op het programma. Stamppasta is het meest compromisloze feestje van Zwolle: DIY elektronica met analoge basis. Beuken met gevoel, dit wil je niet missen! Ook in het nieuwe jaar staat er weer een editie van Strohm op het programma. Deze editie is Polynation te gast. Een dromerige act maar desondanks maakt dit dynamische duo extreem dansbare muziek. In een sfeervolle setting meedeinen op een wolk van euforie!”

De inhoud wordt niet getoond omdat de cookies niet zijn geaccepteerd

Welke shows buiten Hedon staan er met een markeerstift omcirkeld in jullie agenda’s?

ERIK: “Ik kijk heel erg uit naar het optreden van Camp Lo in de bovenzaal van Paradiso te Amsterdam. Dit optreden is pas op 11 maart maar ik kan niet wachten tot het zo ver is!” 
PAUL: “Het optreden van Allessandro Cortini en Demdike Stare in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam gaat heel speciaal worden. Het optreden is een onderdeel van het verzamelprogramma FIBER X The Rest is Noise: een avond op het snijvlak van technologie, film, licht en hedendaagse elektronische muziek.”

De inhoud wordt niet getoond omdat de cookies niet zijn geaccepteerd

En welk album maakt momenteel bij jullie de meeste overuren?

ERIK: “The OOZ van King Krule” PAUL: “De nieuwe plaat van Bibio: Phantom Brickworcks is een album vol schitterende ambient. Een uitstekende decemberplaat!”