Grote Zaal Hedon decor voor opname album De Alliantie

geplaatst op -

Afgelopen dinsdag bracht De Alliantie de single ‘Mooi Toch’ uit van het gelijknamige debuutalbum dat op 17 februari in Hedon wordt gepresenteerd. De clip ging viraal en pakte ruim 100.000 views in haar eerste dag. Begin april 2017 startte de opmars naar de release in Hedon, in de grote zaal, waar het gehele album uiteindelijk werd opgenomen en gemixt.


Klik hier voor tickets & info voor de album release op 17 februari in Hedon; en om alvast een exemplaar van Mooi Toch te pre-orderen


Het werd een intensief opnameproces waarbij De Alliantie maandenlang meermaals in de week de grote zaal ombouwde tot één van de grootste opnamestudio’s van Nederland. “In het begin voelde het ietwat onwennig, je staat toch in de zaal waar je normaal gesproken ietwat aangeschoten de grootste artiesten van Nederland staat te bekijken. Nu staan wij op onze sokken onze plaat op te nemen terwijl Marco Borsato de dag daarvoor daar een uitverkochte show gaf”, aldus producer/DJ Sjoerd.

“Hedon is ons thuis! Wij deden hier onze eerste shows, Thomas werkt hier als marketeer, Sjoerd doet hier videoklussen en ik liep hier mijn stage. Toen wij Franc van Hoffen, hoofd geluidtechnicus van Hedon, vroegen om de opnames van onze plaat te leiden was de keuze snel gemaakt om onze kleine thuisstudio te verruilen voor de ruimte van de grote zaal.” Aldus rapper Léon.
 
“De ambiance van de Grote Zaal geeft je direct de energie van een live-show, iets wat je volledig mist in een studio”, vervolgt rapper Thomas. “ Tel daar de akoestiek, het bizar goede geluidssysteem en Franc, die naast een sterke geluidstechnicus ook een beest van een producer blijkt te zijn, bij op en je hebt een droomscenario voor het opnemen van je debuutalbum.”

Gepubliceerd op:  Laatste wijziging:

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...