Muzikale tips door Hedon programmeurs Erik Delobel en Paul van ‘t Veer (deel 2)

Pak het programma van Hedon erbij en je ziet een groot aantal prachtige shows. Onze programmeurs Erik Delobel en Paul van ’t Veer zijn dagelijks bezig om voor iedereen mooie dingen naar Zwolle te halen, maar wat zijn nou die shows die voor hun als bezoeker of programmamaker het meest speciaal zijn? En welke shows bezoeken ze eigenlijk buiten de muren van Hedon? Vooruit, als we ze dan toch spreken: wat zijn de artiesten die het in 2018 helemaal gaan maken?

Wat zijn nou die shows waar je zelf als bezoeker het meeste naar uitkijkt of die voor jullie als programmamakers het meest speciaal zijn?
 
ERIK: ‘Ik kijk erg uit naar ons eerste indoor festival These Goes To Eleven, met Canshaker Pi, It It Anita en AFTERPARTEES, er komen nog mooie namen bij en wordt zeker een erg tof festival voor de liefhebber van garagerock en indie. Ook heb ik erg veel zin in het optreden van Daniel Docherty. Hij is een bijzondere singer-songwriter, speelde al heel veel op straat, winkelcentra en parken en heeft een bijzondere stijl qua gitaarspelen, absolute must voor mensen die houden van John Martyn of Ben Howard. Een van de grote beloftes dit jaar is Nana Adjoa, ze maakte het liedje The Resolution een van mijn meest gedraaide nummers van dit jaar, prachtige melancholische melodie met hele toffe baslijn. Erg benieuwd naar haar show in onze kleine zaal!’ PAUL: Eind februari hebben we LUX X Reggae Yard over de vloer met oa Hef, Esko en KaliBwoy Karlito. Een pand vol vuur. LUX bestaat 4 jaar en viert dit samen met de vrienden van Reggae Yard. Dit wordt de heetste avond van het jaar waar je terecht kunt in drie area’s. Ook zeer de moeite is Dr. Lektroluv : Elektric World Tour. De karakteristieke groene man, strak in het pak, is terug en komt knallen. Alleen de grootste electro(clash) classics komen voorbij. Bass, zweet en lasers. Ook heel speciaal is Strohm presents: Atomnation Labelnight. Het tofste elektronische label van Nederland vaardigt haar beste artiesten af voor een avond vol avontuurlijke house, electronica en deep-techno en alles daar tussen in. Een zeer afwisselende avond die verschillende sferen zal kennen. Van hypnotiserend tot opzwepend.
 

De inhoud wordt niet getoond omdat de cookies niet zijn geaccepteerd

En welke shows buiten Hedon staan er met een markeerstift omcirkeld in jullie agenda’s?
 
ERIK: ‘Festivals! Het duurt nog even maar dan gaat het festivalseizoen weer van start, in de regio met Bevrijdingsfestival Overijssel of Dauwpop maar vorig jaar ook voor het eerst op Primavera Sound geweest of misschien wordt het toch MELT! Lowlands BKS Down The Rabbit Hole? Nu al ongelooflijk jaar met zoveel headliners en toffe acts die bevestigd worden!’ PAUL: ‘ Ik heb veel zin in de show van DJ Krush (Paradiso Noord, Tolhuistuin) op woensdag 4 april. Ik heb vele albums van deze Japanse meester die al 25 jaar meedraait. Sfeervolle lome hiphopbeats, een beetje turntablism en oosterse samples. Zen! Het zal er wat heftiger aan toe gaan bij Bicep in Paradiso op donderdag 3 mei. Vorig jaar doorgebroken met een fenomenaal album en al op verschillende dance-festivals te zien. Dit jaar de triomftocht en een mooie plek in (hoogstwaarschijnlijk) de Bravo op Lowlands. Maar eerst dus deze avond.’
 
Het jaar is nog relatief jong, welke act gaat het helemaal maken in 2018?
 
ERIK: ‘ Op gebied van hiphop denk ik Jacin Trill! Altin Gün gaat het goed doen op de festivals denk ik!’ PAUL: ‘ Ik hoop Ray Fuego, een superster. Jacin Trill en Leafs gun ik ook alles. Arp Frique gaat hopelijk een mooi festivalseizoen tegemoet.’

De inhoud wordt niet getoond omdat de cookies niet zijn geaccepteerd