Huiskamerfestival Muziek bij de Buren Zwolle gaat van start!

Zondagmiddag 9 december 2018 presenteert Zwolle voor de vierde maal wat het te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent. Uniek aan Muziek bij de Buren Zwolle is dat de optredens plaatsvinden in minstens 85 huiskamers verspreid door de hele stad. Hier kun je luisteren naar optredens van lokale muzikanten; van jazz tot klassiek en van singer-songwriter tot elektronische beats. Tijdens Muziek bij de Buren ontmoet je de inwoners van Zwolle en maak je, binnen de intieme sfeer van de huiskamers, kennis met al het moois wat Zwolle op muzikaal vlak te bieden heeft. De optredens zijn vrij toegankelijk zodat iedereen onbeperkt kan genieten van de Zwolse muzikaliteit en gastvrijheid.

Nationale Muziek bij de Buren-dag
Muziek bij de Buren is gestart zodat muzikanten nieuw publiek ontmoeten en inwoners elkaar beter leren kennen. Dankzij social media staan wij in contact met de hele wereld maar vaak kennen wij onze eigen buren niet eens. Daar wil Muziek bij de Buren verandering in brengen. Door de intieme setting van de huiskamers ontstaat persoonlijk contact tussen de muzikant, de huiseigenaar en de bezoekers. Bezoek aan één van de optredens geeft gegarandeerd een blijvende herinnering aan een warm onthaal van gastvrije en muzikale stadsgenoten.

Muziek bij de Buren mag zich inmiddels hét huiskamerfestival van Nederland noemen. In 2017 openden maar liefst 630 huiskamers in 14 steden hun deuren. Jonge talenten en ervaren artiesten verzorgden samen 1890 optredens. In alle steden was de opkomst boven verwachting; meer dan 30.000 Nederlanders ontmoette deze dag muzikaal talent én elkaar. Dit jaar nemen 16 steden deel aan Muziek bij de Buren, waaronder Zwolle. Muziek bij de Buren is daarmee nu al één van de grootste muziekfestivals van Nederland.

Meedoen met Muziek bij de Buren?
Enthousiaste inwoners van Zwolle kunnen zich vanaf 6 september opgeven als huiskamer, muzikant, of als beide! Inschrijven kan tot en met 13 oktober via de website van Muziek bij de Buren: www.muziekbijdeburen.nl 


Muziek bij de Buren is een initiatief van Stichting Muziek bij de Buren. De organisatie van Muziek bij de Buren Zwolle is in handen van enkele betrokken bewoners i.s.m. Hedon en wordt ondersteund door meerdere lokale partners als: Stadkamer, Travers. Samen maken wij op 9 december van Zwolle één grote huiskamer!

Robert Koekkoek