Nieuw jongereninitiatief BUZ van start

geplaatst op -

Hedon en Travers Welzijn hebben donderdagmiddag het nieuwe jongereninitiatief BUZ afgetrapt in het Zwolse poppodium. BUZ biedt een volwassen agenda en programma voor jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar. “Er is voor deze groep momenteel weinig te doen in de stad, of het is niet zichtbaar genoeg. Daar gaan we met BUZ verandering in brengen”, aldus coördinator Roxane de Pina.

Hedon zag de afgelopen jaren haar frisconcept TURN-UP uitgroeien tot een fenomeen en ook Travers Welzijn organiseert in diverse wijken programma voor jongeren. Er blijkt een grote behoefte te zijn naar activiteiten voor deze doelgroep, maar het aanbod is gering. Een centrale agenda waar deze activiteiten en events van andere (culturele) partners in de stad samenkomen ontbreekt bovendien.

BUZ springt in dit gat met haar culturele agenda en creëert bovendien in samenwerking met haar jongerenraad nieuw programma. Het credo luidt dan ook voor en door jongeren. “Het is niet alleen belangrijk voor jongeren om een culturele agenda te hebben, ze moeten ook zelf eigenaar kunnen zijn voor wat er te doen is. Hierdoor wordt er gezorgd voor meer betrokkenheid onder jongeren met de stad”, aldus jongerenwerker Rob van der Linde. Activiteiten kunnen variëren van workshops, concerten, dancefeesten tot festivals en zullen niet alleen in de binnenstad, maar ook in de woonwijken plaatsvinden.

BUZ is een samenwerking tussen Hedon, Travers Welzijn, Gemeente Zwolle en partners in de stad.


Gepubliceerd op:  Laatste wijziging:

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...