Divers najaar op komst in Hedon

geplaatst op -

Afgelopen dinsdag 22 juli gaf de Amerikaanse rockformatie Black Stone Cherry het laatste optreden van het podiumseizoen voordat we traditiegetrouw een kleine vier weken de deuren sluiten. Achter de schermen gaan we echter keihard door om jullie ook na de zomer van een dik programma te voorzien: op het Stadsfestival (met o.a. optredens van Rico & Sticks, Wernde, Postmen, Toneelgroep Oostpool, 155 en nog veel meer!), tijdens de Bruisweken en natuurlijk op ons eigen vertrouwde podium.

Het eerste evenement na de zomerstop is Songs For Mary op zaterdag 24 augustus in samenwerking met het Dominicanenklooster aan de Assendorperstraat. Artiesten Broeder Dieleman, Awkward i en Aafke Romeijn verblijven een aantal dagen in het klooster en geven vervolgens een intiem optreden in de bijzondere kloostertuin. Op maandag 26 augustus staan populaire popsterren Joost en Merol in Hedon als onderdeel van de HBO Bruisweek. Een dag later werken Hedon en Buro Ruis wederom samen tijdens het gratis toegankelijke Bruisconcert op het Grote Kerkplein. Op het programma staan tijdens deze editie optredens van Suzan & Freek, Snelle en Daredevils. 

Diverse programmering

Van de rijzende indie-ster Pip Blom tot het meer dan vijfentwintig jaar in het vak zittende pop-icoon Trijntje Oosterhuis. Met de internationaal beroemde hiphop iconen Xzibit & Grandmaster Flash en popster Matt Simons kijkt Hedon ook ver over de landsgrenzen naar de grootste artiesten. Met de optredens van o.a. Duncan Laurence, Navarone, Snelle, Diggy Dex, Maan en The Bluebirds staat ook de nieuwste generaties aan grote Nederlandse muzikanten in Hedon en met Van Dik Hout, De Dijk en New Cool Collective halen we vertrouwde gezichten in huis die al jarenlang garant staan voor kwaliteit. Ook aan de liefhebbers van hardere gitaren is gedacht met optredens van o.a. The Gathering, Annihilator, Leprous en vaste traditie: Hedon Zwaar Nieuwjaar met dit jaar als headliner de Belgische band Enthroned.

In de Kleine Zaal staan dit seizoen artiesten als zangeres Roxeanne Hazes, rockicoon Alain Johannes, ska-icoon Mark Foggo, singer-songwriter Marike Jager, lokaal talent Ruud Fieten en vele anderen geprogrammeerd. De Kleine Zaal is bij uitstek dé plek om artiesten te zien die verder in hun carrière nog eens de Grote Zaal aandoen. 

Hedon in de nacht

Erg trots zijn we op ons nachtprogramma wat het nieuwe seizoen weer een aantal nieuwe feesten heeft! Zo is daar begin september de eerste editie van het populaire hip-hop en r&b feest Vunzige Deuntjes en kijken we tevens uit naar de tweede editie van Ladi Dadi, een feest met urban classics uit de jaren negentig. Nieuw is Fiesta Macumba een dansfeest latino stijl wat door heel het land al een groot succes is en wij nu ook in Zwolle kunnen aanbieden. Uiteraard ontbreken populaire feesten als Kulture Klub, Zer00’s Heroes, Superstijl en Singelfeestje het komende seizoen niet. Na het razendsnel uitverkopen van de eerste edities van Microclub organiseren we ook dit seizoen een aantal edities van dit populaire concept.

Voor Al Wat Ik Bemin

Nieuw bij Hedon dit seizoen is de eerste editie van het festival Voor Al Wat Ik Bemin op zondag 24 november. Een nieuw concept wat drijft op de liefde voor de Nederlandse taal en al die muziek en poëzie die hieruit is voortgekomen. Met o.a. Bazart, Tourist LeMC en Aafke Romeijn schitteren er een paar mooie namen op het affiche. Het festival duurt een volledige dag en heeft een uitgebreid (rand) programma met vele andere artiesten en zelfs Instagramdichters. Tevens faciliteert Hedon wederom de deuren voor het Buiten De Boot Festival met op het programma een groot aantal prominente Zwolse artiesten die samen geld ophalen voor een goed doel.

Samenwerkingen

Naast de intensieve samenwerkingen met de culture- en onderwijsinstellingen voor het eerder genoemde Stadsfestival en Bruisweken hebben we eind augustus in de Grote Zaal van Hedon een nieuwe editie van Dans Lokaal. Dans Lokaal is een dansavond voor zestig plus. Dit is een samenwerking tussen SamenZwolle, WIJZ Welzijn en Hedon. Voor de jongste bezoekers van het pand is Hedon samen met Doomijn Kinderopvang ook dit seizoen weer de gastheer voor een aantal edities van het Babyconcert. Dit speciale concert is een interactieve voorstelling voor kinderen tussen 4 en 14 maanden. Ook voor de kindervoorstellingen van Dirk Scheele en de Kinderdisco XXL werkt Hedon intensief samen met Doomijn Kinderopvang.


Gepubliceerd op:  Laatste wijziging:

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...