Stadsfestival maakt nieuwe namen bekend

Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 september keert het Stadsfestival terug naar de binnenstad van Zwolle. Na al eerder o.a. Ellen Ten Damme, dansgezelschap 155,  comedian Murth Mossel en een twintigtal andere namen bekend te maken volgt er vandaag een nieuwe reeks namen die het muzikale programma zullen vormen op het Grote Kerkplein. Zo zal zal het podium in het hart van de stad op de zaterdag compleet in het teken staan van Zwolse hiphop met o.a. Rico & Guan, Tomson en Frodeau.  De zondagmiddag staat in het teken van de Nederpop met Nonchelange en de one-womanband Minka. Deze shows zijn gratis te bezoeken. Toegevoegd aan de routes die vanaf de Blijmarkt vertrekken is het Zwolse duo Micah & Julia die de handen ineenslaan met de eveneens Zwolse band Hiigo. De kaartverkoop hiervoor is per direct gestart.

Zwolse namen

'Zwolle barst van het talent en de gevestigde namen. Traditiegetrouw willen we juist ook deze namen een prominente plek geven op het Stadsfestival. Op die manier ontdekt het publiek de parels van onze stad op het gebied van theater, dans en muziek. Het maakt mij dan ook des te trotser dat ons muziekprogramma bijna uitsluitend uit Zwolse acts bestaat. Uitzondering hierop is de uit Deventer afkomstige Minka, die dit jaar ook al een memorabele show gaf tijdens de livestream van het Bevrijdingsfestival Overijssel.' Aldus Hedon programmeur Serena Oosterloo. 

Coronaproof

Het festivalterrein zal dit jaar opgebouwd worden op het Grote Kerkplein, in het Academiehuis, Schouwburg Odeon. Museum de Fundatie en op de Blijmarkt. Het Stadsfestival wordt mede mogelijk gemaakt door Museum de Fundatie, Zwolse theaters, Hedon, Het Academiehuis, Stadkamer, ANNO, Fraterhuis, Gemeente Zwolle en Hervormd Weeshuis. Met de huidige coronaproof variant richt het festival zich in tegenstelling tot voorgaande jaren niet op een variant met tienduizenden bezoekers.  Daarom is er bewust gekozen om de nadruk te leggen op theatrale routes, installatievoorstellingen en voorstellingen waarbij de anderhalve meter gewaarborgd kan worden.