Recordaantal deelnemers voor MBO Bruisdag

geplaatst op -

Woensdag 31 augustus is de MBO Bruisdag van start gegaan met circa 3500 deelnemers. Daarmee is de Bruisdag in vier jaar tijd met zo’n duizend deelnemers gegroeid. Tijdens de introductiedag leren studenten kennismaken met elkaar, de docenten en de stad Zwolle. De MBO Bruisdag komt tot stand door een unieke samenwerking tussen Buro Ruis en de vier Zwolse MBO-instellingen Deltion, Landstede, Groene Welle en CIBAP.

De dag bestaat uit twee delen: Zwolle Rond en Relax in the City. Tijdens Zwolle Rond leren de MBO-studenten kennismaken met alle facetten van de stad. Het programma biedt voor ieder wat wils met o.a. improvisatie cabaretgroep Op Sterk Water in Theater De Spiegel, muziektheater Herman In Een Bakje Geitenkwark in Odeon, De Grote Karaoke Show in Hedon, een videoclip expositie in het Fraterhuis, het preventieplein van de Brandweer (compleet met rookkamer en simulator) en buitenactiviteiten als de Blob Jump, klimmuur en een stormbaan.

Vervolgens kunnen ze tijdens Relax In The City lekker ontspannen, bijvoorbeeld op de eigengemaakte pop-up Bruisbeach waar ze kunnen suppen, kanoën of genieten van een lekkere smoothie. Daarnaast kunnen nieuwe MBO-studenten alvast een rijles nemen van Van Buuren op het Grote Kerkplein en is de theatergroep De Italianen aanwezig om het geheel te voorzien van een exotisch tintje. De dag wordt afgesloten met een afterparty in Café Bommel.
De Bruisweken worden georganiseerd door Buro Ruis, het samenwerkingsverband van de 8 Zwolse Onderwijsinstellingen, Gemeente Zwolle, Zwolse Theaters en Hedon. Kijk voor meer informatie op www.bruisweken.nl.

Foto: Joost Jansen


Gepubliceerd op:  Laatste wijziging:

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...