Samenwerking Horeca Zwolle en Hedon

geplaatst op -

Koninklijke Horeca Nederland afdeling Zwolle en regio (KHN), Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ) en poppodium Hedon hebben een vernieuwd convenant opgesteld waarin is vastgelegd op welke wijze de horeca en Hedon in nauwe en structurele samenwerking met elkaar vorm en inhoud blijven geven aan een gevarieerd activiteiten niveau in Zwolle. De samenwerking is gericht op een levendige stad, een ruim aanbod van activiteiten en een harmonieuze samenwerking.

In het convenant zijn afspraken gemaakt over de concrete uitwerking van de para commerciële verordening en zijn er samenwerkingsafspraken gemaakt met betrekking tot de organisatie van activiteiten en evenementen in Zwolle. Hierbij kan gedacht worden aan (verdere) samenwerking bij bijvoorbeeld evenementen als de Bruisweken, Popronde en Koningsdag. Het streven is een harmonieuze samenwerking waarbij genoemde partijen vaker met elkaar in overleg gaan en gebruik maken van elkaars expertise.

De partijen zijn zich bewust dat ieder een belang heeft bij een toenemend aantal bezoekers van de Zwolse binnenstad en dat geprofiteerd kan worden van elkaars activiteiten, terwijl tegelijkertijd ook elke partij eigen doelstellingen te behalen heeft. ‘In tegenstelling tot andere steden waar commerciële horecabedrijven vaak in conflict zijn met culturele instellingen, zijn we er in Zwolle in geslaagd, door goed wederzijds overleg, begrip voor elkaar op te brengen. Hiermee wordt gestalte gegeven aan het ZWOLSE DNA waarin samenwerken centraal staat. Samen de stad op de kaart zetten en dat succesvol doen, daar zetten we op in’, aldus Theo Runhaar, voorzitter van KHN afdeling Zwolle en regio.


Gepubliceerd op:

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...