Primair Onderwijs

DOORLOPENDE LEERLIJN BIJ HEDON

Een doorlopende leerlijn bij Hedon zorgt ervoor dat het educatieve programma ieder schooljaar naadloos op elkaar aansluit zodat disciplines als kennismaken, zien van samenhang, zelf ervaren en zelf creëren vloeiend in elkaar overlopen. Daarnaast biedt het programma raakvlakken met taalontwikkeling en maatschappelijke vorming. Wij kunnen samen met u een doorlopende leerlijn integreren in uw cultuurbeleid om zo te investeren in een stevige culturele basis van uw leerlingen.

De inhoud wordt niet getoond omdat de cookies niet zijn geaccepteerd

 

NAAR DE KNOPPEN 

Het project start met een mini concert gespeeld door de Deltion-studenten van de opleiding Artiest. Welke instrumenten gebruiken ze? Hoe klinkt dit in een concertzaal? Wat doet de man achter de knoppen met licht en geluid? De leerlingen gaan in een oefenruimte aan het werk met een popmuzikant, bijvoorbeeld een drummer, zanger of een gitarist. Samen gaan ze een cool instrument ontdekken of een vette solo zingen.

Leerlingen maken kennis met meerdere (pop) instrumenten. Daarna volgt er een optreden op het podium waarbij leerlingen, als zij willen, mogen meezingen op het podium. Daarnaast is het de eerste kennismaking met Poppodium Hedon.

GROEP 5 / KENNISMAKEN & ONTDEKKEN / 1 KLAS / 2,5 UUR / € 8,- PER LEERLING

KOFFER VOL MUZIEK

“Een oude koffer in het huis van mijn opa. De koffer is stoffig en versleten. Er zit een saxofoon in van meer dan 70 jaar oud. Deze saxofoon is getuige geweest van de complete muziekgeschiedenis. Jazz, funk, motown, hiphop, dance en pop, wat weet jij daarover?” Deze saxofoon neemt zijn publiek mee op een muzikale wereldreis door de gehele muziekgeschiedenis. De rol van de kinderen vertolkt zich in luisteren, dansen, zingen, improviseren met de band, en bovenal GENIETEN!

Deze voorstelling van de hand van Coen Witteveen, o.a. saxofonist in de band van Typhoon, leidt de leerlingen rond in het pand van Hedon. Als een echte artiest ontdekken de leerlingen alle gaten en hoeken van Hedon. Waar eet Guus Meeuwis en waar kleed Kenny B zich om? Natuurlijk maakt een Meet & Greet met Coen Witteveen en zijn band onderdeel uit van het programma.

In dit project maken de leerlingen kennis met alle ins en outs van een poppodium. Leerlingen leren kijken naar een muziekvoorstelling met al hun zintuigen, ze voelen de passie en drijfveren van de muzikanten. Eventueel kunnen wij u ook andere muziekvoorstellingen adviseren.

GROEP 6 / MUZIEKGESCHIEDENIS & BELEVING MUZIEKVOORSTELLING / MAX. 200 LEERLINGEN / 1 UUR LES IN DE KLAS + 1,5 UUR VOORSTELLING + RONDLEIDING / PRIJS AFHANKELIJK VAN AANTAL KLASSEN

WOETSTOK

In dit project gaan de leerlingen aan het werk met twee popmuzikanten en maken ze kennis met het spelen en zingen in een popband. Samen met de popmuzikanten en kinderen uit de klas die al een muziekinstrument bespelen, gaan ze een bekende popsong instuderen. Op een doordeweekse ochtend of avond treedt de klas, samen met andere klassen, op in Hedon voor ouders en medeleerlingen.

Leerlingen maken kennis met de vele spannende facetten van de popwereld. In het project staat live muziek centraal. Ze maken kennis met één of meerdere (pop) instrumenten of zangles en ervaren wat er allemaal komt kijken bij het spelen in een band. Daarnaast draait het om expressie, samenspel en erachter komen waar ze zelf goed in zijn. Leerlingen beleven hoe het is om als échte popster in Hedon ontvangen te worden en komen via de artiesteningang binnen, drinken een drankje in het backstagecafé en betreden het podium via de backstage-ingang.

GROEP 7 / SAMENSPEL & ONTVANGEN APPLAUS / MAX. 6 KLASSEN / WORKSHOP VAN 2 X 1,5 UUR OP SCHOOL & GENERALE + UITVOERING 3 UUR IN HEDON / € 600,- PER KLAS

CHECK THIS –THE BATTLE

In dit project gaan de leerlingen met een zelfgeschreven nummer optreden in Hedon! In een halve dag maken groepjes leerlingen, onder begeleiding van een top artiest, een eigen song. Dit kan in verschillende stijlen en genres, zoals Sing&Songwriting, Gospel of Rap. Aan het eind van de dag nemen de verschillende groepen het tegen elkaar op in een battle en wordt er door een deskundige jury een winnaar gekozen! Leerlingen maken kennis met het schrijven van een song- of raptekst.
Ze ervaren hoe het is om op een podium te staan en samen op te treden. Het krijgen van applaus geeft een kick.

GROEP 8 / SONGWRITING & PERFORMEN / MAX. 120 LEERLINGEN / 4,5 UUR / € 15,- PER LEERLING 


LOSSE PROJECTEN


POPSTAR TO BE

Het project start met een rondleiding door het poppodium, waar de leerlingen mogen staan op het grote podium van Hedon en waar ze binnen mogen gluren in de kleedkamers en het backstage café. Vervolgens gaan ze in een oefenruimte aan het werk met een popmuzikant, bijvoorbeeld een rapper, singer-songwriter of een gitarist. Samen gaan de leerlingen een cool instrument ontdekken of een vette rap schrijven.

Leerlingen maken kennis met één of meerdere (pop) instrumenten of het schrijven van een song- of raptekst. Leerlingen krijgen ook een kijkje achter de schermen van een professioneel poppodium. Het is mogelijk om verschillende workshops naast elkaar te boeken. Eventueel kunnen leerlingen zelf kiezen.

GROEP 7, 8 / MAX. 120 LEERLINGEN / 2,5 UUR / € 9,- PER LEERLING

 

PROJECT: I LOVE ZWOLLE

Combineer traditionele Hollandse cultuurvormen in een kunsteducatief dagproject, giet het in een modern jasje en je hebt ‘ I love Zwolle’! Terwijl de zangers uit volle borst hun eigen interpretatie van André Hazes ten gehore brengen, wordt ergens anders de hipste Zwolse klederdracht ontworpen. De fanatiekelingen kunnen hun energie kwijt in een workshop Hollands volksdansen met ‘glow in the dark’-klompen en de kunstenaars in de groep leven zich uit als Herman Brood.

Dit project laat leerlingen anders naar hun leefomgeving kijken, versterkt het groepsgevoel en zet hoog in op het beleven van plezier!

GROEP 5, 6, 7, 8 / MAX. 120 LEERLINGEN / 4,5 UUR / € 15,- PER LEERLING 

  

MUSICAL, GROTE AVOND, MUZIEKTHEATER VOORSTELLING OF WEEKAFSLUITING?

Begin 2014 heeft Hedon haar deuren na een grondige ‘vernieuwbouwing’ weer geopend. Het pand heeft een dusdanige metamorfose ondergaan waardoor tal van mogelijkheden voor uw musical, groep 8-eindfeest, etc. ontstaan. Door de diversiteit van de zalen en de ruimtes is er heel veel mogelijk. De grote zaal heeft een capaciteit voor 850 personen, de kleine zaal 200, er is een intiem backstagecafé, vergaderruimtes etc. Daarnaast kunt u gebruik maken van onze kennis en ervaring voor de organisatie van uw evenement in Hedon. Er is veel mogelijk en alles gebeurt in overleg met de school.

MAATWERK / GROEP 1 T/M 8 / PRIJS IS AFHANKELIJK VAN HET AANTAL LEERLINGEN EN DE TYPE AANVRAAG


ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Wilt u zelf de kleine of grote zaal van Hedon volledig tot uw beschikking hebben voor bijvoorbeeld een Musical, Muziek-Theater Voorstelling of Grote Avond? Of wilt u meer informatie over onze projecten voor Primair Onderwijs (PO) of Voortgezet Onderwijs (VO)? Neem dan contact met ons op per mail of per telefoon 038 – 7518431 (Jessie van den Bosch).