Testen Voor Toegang-pilot

Op 22, 23 en 24 april doen we mee aan een pilot met sneltesten

Goed nieuws! We doen mee aan de pilot Testen Voor Toegang en dat betekent dat we eind deze maand voor drie avonden opengaan. Op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 april doen we mee aan de pilot met sneltesten en kun je op vertoon van een ticket + een negatief testresultaat shows bezoeken. Zodra de namen bekend zijn publiceren we deze uiteraard via onze website (deze pagina en in de agenda) en onze social media.

Het protocol en daarmee de 1,5-meter maatregel zal tijdens deze avonden nog steeds van kracht zijn.

Programma
Donderdag 22 april -KEVIN
Vrijdag 23 april -AKWASI
Zaterdag 24 april - MEROL

Doel van de test
Het doel van de test is de bereidheid, beheersbaarheid en uitvoerbaarheid van testbewijzen onderzoeken (niet alleen voor cultuur maar ook in de sport- en recreatiesector). Door testbewijzen in te zetten is het mogelijk om ook bij hoge risiconiveaus de cultuursector op een veilige wijze deels te heropenen. Met toegangstesten kunnen sectoren eerder en/of met minder zware maatregelen open dan zonder toegangstesten. Toegangstesten helpen dus om sneller en meer mogelijk te maken.

Verloop van het bezoek aan Hedon
Om een van de evenementen uit de pilot te kunnen bezoeken dien je aan de deur, naast een geldig ticket, ook een negatief testresultaat met de CoronaCheck-app te laten zien. Deze test moet plaats hebben gevonden binnen 40 uur voor aanvang van het evenement. Een afspraak voor de sneltest maak je via testenvoortoegang.nl.  

Cultureel Zwolle
Ook andere culturele instellingen in Zwolle openen deze maand hun deuren. Zo zal op 9, 10 en 11 april Academiehuis geopend zijn, 19, 20 en 21 april Zwolse theaters en 23, 24 en 25 april Museum de Fundatie

Waar kan ik een afspraak maken voor de sneltest?

Een afspraak voor de sneltest kun je maken via www.testenvoortoegang.nl

Kan ik alleen naar een concert komen?

Nee, deze pilotevenementen bij ons zijn ingericht op tweetallen. We verzoeken je daarom om alleen een even aantal tickets te bestellen.

Ik kan de datum van het concert niet aanklikken op TestenVoorToegang.nl

Je kunt maximaal twee weken van te voren je reservering voor de sneltest maken voor het evenement waar je naartoe gaat. De test zelf dient in het tijdsframe van 40 uur voor aanvang van het evenement afgenomen te worden, niet eerder.

Moet ik ook testen als ik reeds ben gevaccineerd of al een test bij de GGD heb gedaan?

Ja, ook als je al gevaccineerd bent of reeds bent getest bij de GGD moet je voor toegang tot de pilotevenementen je laten testen via Testen voor Toegang.

Kan ik me ook bij de GGD laten testen of een zelftest gebruiken?

Nee, om toegang te krijgen tot de pilotevenementen moet je getest worden via TestenVoorToegang.nl

Mijn vraag staat hier niet tussen

Voor meer informatie met betrekking tot deze pilot kijk je op www.testenvoortoegang.nl