Dit evenement is geweest

Op zijn laatste album Dry Goods & Groceries keerde JW Roy met veel succes terug naar zijn roots: de Americana. Op dit eerste Amerikaanse album in tien jaar brengt Roy de muziek waarmee hij zijn trouwe fanschare opbouwde en waarmee hij album na album lovende kritieken oogstte. Het boek dat het album vergezelt geeft aan waar Roy zijn inspiratie vandaan haalde: het staat vol met verhalen over fotografie en ander beeld van gekoesterde en vergeten singer-songwriters, outlaws en legendes.

JW Roy wordt alom gezien als de Americana vertolker van Nederland. Tijdens deze tour speelt Roy met zijn band zijn nieuwe nummers, zijn oude hits (als Sixth Street en Deeper Shades) en klassiekers uit het Americana-oeuvre. o.a. Johnny Cash, Townes van Zandt en George Jones krijgen een JW Roy vertolking. En dat op volle kracht in een stomende country, soul en rock 'n roll show.

 

MERCY JOHN

De muziek van Mercy John is duidelijk geïnspireerd door artiesten en bands als Tom Petty en Bruce Springsteen. Maar ook invloeden van artiesten als Ryan Adams, The Jayhawks zijn hoorbaar. Terwijl hij gebruik maakt van de akoestische of elektrische gitaar en soms de mondharmonica, probeert John Henry duidelijk liedjes te schrijven die in je hoofd blijven hangen.

Op zijn nieuwe album ‘This Ain’t New York’ dat begin 2017 zal verschijnen, beschrijft Mercy John zijn wereld, over angsten en geluk, liefde en verdriet. Mercy John nam het album in 2016 op met zijn vaste band onder leiding van producer Gabriël Peeters.

 

“Een dijk van een Americana plaat van eigen bodem” Willem Jongeneelen (BN De stem, OOR)

 

Het eerste album, Five More Days & A Matter of Somewhere (uitgebracht onder de naam John Henry) kreeg lovende kritieken en werd door kenners binnen het genre bejubeld. Aansluitend op de release van het debuut speelde Mercy John zowat in heel Nederland en was hij te horen op Radio 1, Radio 2 en 3FM.

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...