Dit evenement is geweest

Begin december starten de twee Nederlanders dammers Roel Boomstra en Jan Groenendijk hun WK-match. Daarmee krijgt Nederland na 32 jaar (Harm Wiersma was in 1984 de laatste) een nieuwe wereldkampioen dammen. Meindert Talma heeft een audiovisuele voorstelling gemaakt over het dammen, een denksport die ooit groot was in Nederland, met liedjes over Jannes van der Wal (onze voorlaatste Nederlandse wereldkampioen dammen), de psychologie van het dammen, de geschiedenis van de damsport, en het dammen als straatsport in Afrika.

Op 22 januari speelt Meindert Talma (& band) de audiovisuele voorstellingen Jannes van der Wal en Terug naar Surhuisterveen (over Meindert zijn opgroeien in de jaren 70 en 80 in Surhuisterveen met nummers als 'Versmobielondernemer', 'Rummenigge' en '20 jaar Muzikale Fruitmand')

''De ballade van Jannes van der Wal is een hoogtepunt in zijn oeuvre. Tweeëntwintig minuten is lang, maar de mooi gearrangeerde muziek en de geestige en toch empatische tekst maken dat je blijft luisteren''~ Gijsbert Kamer (Volkskrant)
"(...) Alsof Dylan zijn Hurricane mixt met Sad-Eyed Lady Of The Lowlands, maar dan met een dammer in plaats van een bokser in de hoofdrol. Uniek! Dit heeft nog nooit iemand gedaan in Nederland." Peter Bruyn (Lust For Life)
"(…) Genoeg ingrediënten kortom voor Talma, al zelf twintig jaar min of meer een muzikale cultheld, om in een liefdevol vierluik te verwerken: een absurdistisch klanklied dat uitsluitend bestaat uit een melodieus ‘dam dam dam’; het filosofische Strategieën van de Ziel; het gestroomlijnde When I Play Draughts (‘dammen’), en de ruim twintig minuten durende Ballade van Jannes van der Wal, een mooi uitgesponnen prozagedicht getoonzet als country-smartlap." Hester Carvalho (NRC)  

 

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...