Dit evenement is geweest

The Mysterons zijn vernoemd naar de jaren ’60 poppenserie ‘Captain Scarlett And The Mysterons’. Na de release van hun EP is het hoog tijd voor het langverwachte debuutalbum dat 10 februari 2017 verschijnt. Aansluitend voert een tournee de band langs alle uithoeken van het land. Maar niet voordat zij hun nieuwe muziek hebben gepresenteerd op het Franse showcase-festival Transmusicales en tijdens Eurosonic.

The Mysterons begon dan welliswaar als schoolproject, maar inmiddels zijn ze shows op mooie podia als Lowlands, Into The Great Wide Open, Motel Mozaique en Paradiso gerijpt en klaar voor het grotere werk. De muziek laat zich niet makkelijk omschrijven. Deels geinspireerd op de muziek die Delia Derbyshire maakte in de BBC Radiophonic Studio’s, deels door de mystieke soundscapes van Portishead. Ook hoor je het repeterende van de minima- soundscapes van Phillip Glass terug in de tunes. De muziek van The Mysterons staat voor een trip. Morricone meets Portishead, altijd spannend en de randjes opzoekend.

support: TORII

Hoewel Torii ontstond als solo priject van Domenico Mangione groeide de band snel uit tot veel meer dan dat. In 2015 leende hij de ritmesectie van het Voorschotense The Mighty Breaks, waarna de schetsen van Mangione vorm kregen en werden opgenomen in een DIY opname studio in een voormalige school in Leiderdorp. Debuut EP Submerged verscheen in 2016 via Geertuida. De band was eerder o.a. te zien op Incubate en Le Guess Who?, ook was Torii een van de meest veelbelovende acts tijdens de Popronde afgelopen jaar.

 

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...