Dit evenement is geweest

Het Hollandse Moss heeft een nieuw album gemaakt: deze heet Strike. Het is een album waarin Moss de ramen wagenwijd open knalt en de frisse lucht binnen laat. Zij maakt korte metten met haar (muzikale) verleden en tegelijkertijd ontegenzeggelijk zichzelf blijft. Zowel de band als de bandleden zelf zijn op een punt gekomen in hun bestaan waar de bewijsdrang plaats maakt voor een vorm van acceptatie. Berusting zou je kunnen zeggen, maar nog wel steeds aangewakkerd door torenhoge muzikale ambities. En dat hoor je. Moss is transparanter en rechter door zee dan ooit tevoren. Het knettert, bruist, schuurt, windt op en sleept mee.


Steeds als je denkt dat de Amsterdammers zichzelf niet meer kunnen overtreffen, doen ze precies dat en op verrassende wijze bovendien. Op deze manier kan Moss makkelijk nog eens 12,5 jaar mee. - Oor


Voorman Marien Dorleijn onttrok zich van zijn dagelijkse beslommeringen en trok zich tijdens (voornamelijk) kantooruren terug in zijn ruimte in het Utrechtse Kytopia. Op zich niet zo’n heel bijzonder gegeven, ware het niet dat de latere Moss platen allemaal volledig in de oefenruimte tot stand waren gekomen. Een groepsproces was het altijd geweest. En dat werd het uiteindelijk weer. Maar de basis was er. De demo’s die Dorleijn in zijn eentje in elkaar zette.

Je hoort een band die onwaarschijnlijk fris en fruitig klinkt wetende dat ze onlangs haar 12,5 jarig jubileum vierde. Op Strike wordt de ‘songcraft’ van de eerste twee albums gecombineerd met de experimenteerdrift van album drie en vier. Het resultaat is even tijdloos als modern. Oordeel zelf.

Amber Arcades

Annelotte de Graaf begon op haar 16e met sparen voor haar debuutalbum. Ze vertrok naar New York om het op te gaan nemen. 'Fading Lines' van Amber Arcades gaat de wereld over en wordt onderweg geprezen. De nummers zou je kunnen omschrijven als een stukje melodieuze dreampop. Begin dit jaar werd ze verkozen tot één van de 12 van 3voor12 acts-to-watch voor 2016 en Amber Arcades met haar band een betoverende show op Noorderslag. Met 'Fading Lines' maakt ze de belofte waar, een betoverende plaat met hynotiserende nummers.

 

THE DAILY INDIE

Vanuit een grote liefde voor indie hebben Hedon en The Daily Indie besloten een samenwerkingsverbond aan te gaan, om gezamenlijk muziekliefhebbers bloot te stellen aan te tofste indie acts in de vorm van shows, interviews, acties, achtergrondartikelen. The Daily Indie is een platform dat zich naar eigen zeggen niet richt op snelle hypes, maar op artiesten, festivals, poppodia, boekers en labels waarvan zij vinden dat deze gehoord moeten worden.

JACK FRIDAY

Ongeveer eenmaal per maand selecteren Hedon en Jack Daniels een concert van een artiest in Hedon waarmee de tradtitie om mensen te belonen na een week hard werken wordt voortgezet; Because You Earned It! Een artiest die aansluit op de beleving van het Rock & Roll whiskeymerk waar je extra van kan genieten met een Jack & Cola in je hand. Deze maand is het optreden van Douwe Bob geselecteerd als Jack Friday dus zorg ervoor dat je het juiste drankje besteld... Cheers!

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...