Dit evenement is geweest

Ivan & The Parazol is een jonge brutale rock en roll band die typische jaren '60 en '70 rock opfrissen met een moderne touch. Met catchy tunes bewijst de band dat rockmuziek nooit zijn charme zal verliezen. Ivan & The Parazol staan met hun charismatische frontman en energiek show aan de voorgrond van een nieuwe beat generatie.

De vijfkoppige band had twee jaar na het uitbrengen van een debuutalbum al groot succes, zowel in thuisland Hongarije als elders in de wereld. Zo stonden ze in 2014 op het hoofdpodium van Sziget, speelden in het voorprogramma van rocklegendes Deep Purple en maakte de band een grote indruk op Noorderslag/Eurosonic 2016. Het laatst uitgebrachte album The All Right Knows wordt gekarakteriseerd door het gebruik van klassieke instrumenten, waarop analoge synths, orgels en zelfs een theremin gebruik worden.

Backgammon

Backgammon blaast op geheel eigen wijze de klassieke rock nieuw leven in. Neil Young, Tom Petty en de gebroeders Gallagher zijn grote inspiratiebronnen voor de band. De Gallagher-formule heeft op de Veluwe een flinke upgrade gehad; broers Thijs en Pim van der Meulen komen er wel zonder kleerscheuren vanaf.

Als 3voor12 Hollandse Nieuwe met bijna 150 shows in de afgelopen twee jaar heeft de band zich al flink op de kaart gezet. In de zomer van 2015 werd de band al omarmd door het publiek in Engeland en België. Het hoogtepunt van 2016 vond desondanks plaats in Nederland: de band speelde zich afgelopen najaar naar de finale van de Grote Prijs van Nederland en mocht het jaar beginnen in de grote zaal van Paradiso.

Na twee uitgebrachte EP’s trok Backgammon de studio in met Martijn Groeneveld (John Coffey, Dotan) van studio Mailmen voor de opname van het debuutalbum. De eerste twee singles kwamen direct in de New Music Friday van Spotify. Sinds 30 september is Side A van het album wereldwijd beschikbaar.

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...