Dit evenement is geweest

Ruben Hoeke

Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Dit jaar tourt Hoeke al 25 jaar onafgebroken door Nederland. Door de jaren heen speelde hij met tientallen nationale en internationale muzikanten en in bands als Skelter, JURA, Kenneth Harder, Roberto Jacketti & the Scooters en Thé Lau & Band. In 2006 verschijnt van zijn Ruben Hoeke Band het debuutalbum SUGAR (Tour de France cd/Best verkochte R&B cd 2006) waarop diverse Nederlandse topmuzikanten acte de présence geven. In de jaren die volgen ontvangt Ruben meerdere prijzen, waaronder die voor Beste Blues-Rock Gitarist Benelux en een Dutch Blues Award.

In 2016 bracht de Ruben Hoeke Band hun vierde album Sonic Revolver uit, dat lovende recensies kreeg. Arrow beschreef de band als  'Eredivisie van de Nederblues' en OOR schreef over het album: '‘Wat kan die Hoeke lekker smerig, hard en rauw soleren.' Met deze zeer lovende recensies op zak trekt de RHB in 2017 en 2018 weer ten strijde met 'een grote mix van vette Rock, Soul, Pop, zompige Boogie en stampende Rhythm & Blues!'

Veldman Brothers

De Veldman Brothers zijn het ultieme bluesbroederschap. Ze staan al meer dan 10 jaar aan de top van de Nederlandse Bluesscene. De broers Gerrit (gitaar, zang) en Bennie (Hammond, mondharp, zang) Veldman vormen al die tijd het onmiskenbare gezicht van de band. In 2011 werden The Veldman Brothers onderscheiden met de Dutch Blues Foundation Award voor beste band. Het album Livin' by the Day werd in 2014 door de Blues Foundation in Memphis, USA gekozen in de internationale Top 5 van de beste zelf-geproduceerde bluesalbums. 

Het is vooral de teamgeest die The Veldman Brothers zo'n bijzondere band maakt. Geen ego's, maar alles in dienst van de muziek en de song. Eigen songs vooral, die zijn beïnvloed door oude (blues)helden als The Vaughan Brothers, Muddy Waters, Jimi Hendrix, Elmore James, Howlin' Wolf, Jimmy Smith, The Fabulous Thunderbirds en ga zo maar even door. Maar bovenal hebben The Veldman Brothers een heel eigen, herkenbare sound. Blues, rhythm & blues, westcoastblues en deltablues, afgewisseld met vleugjes rock'n roll, country en zelfs soul en funk. 

 

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...