Dit evenement is geweest

Al sinds haar oprichting in Kampen in 1989 (!) is Dead Head een vaste- en graag geziene gast bij Hedon. Met reeds 9 releases– waarvan 6 full lengths – en ontelbare shows op diens naam is de meedogenloze Thrash Metal van Dead Head al bijna 3 decennia niet meer weg te denken uit de internationale metal scene.  De Cd-presentatie van de laatste release Depression Tank in 2009 resulteerde in een volledig uitverkocht Hedon. Nu, 8 jaar later, bewijzen de heren dat zij  nog lang niet uitgeraasd zijn en beuken zij in juni 2017 strakker, lomper en agressiever dan ooit hun nieuwe album Swine Plague de wereld in en waar anders kunnen zij een Album release Show geven dan in hun thuisbasis van Hedon? Samen met hun vrienden van Soulburn en de lokale jonge honden van Bruusk staat één ding vast: 8 september zal weer de boeken in gaan als een onvergetelijke, old-school Zwolsche Metal avond waar nog jaren over gepraat zal worden! Mis het dus niet!

SOULBURN

Toen het machtige Asphyx voor de eerste keer te grave ging,  zag Soulburn midden jaren 90 voor het levenslicht toen Eric Daniels (gitaar) en Bob Bagchus (drums) een uitlaadklep zochten voor hun gezamenlijke obsessie met Bathory en Venom. Na een demo en de cult debuut plaat Feeding on Angels werd Soulburn weer stopgezet toen Asphyx weer op het internationale strijdtoneel verscheen. 16 jaar na het verschijnen van de debuut Cd herrees Soulburn weer met een nieuwe line-up bestaande uit de oprichters Eric Daniels en Bob Bagchus, versterkt door Twan van  Geel (Legion of the Damned) en Remco Kreft (Nailgun Massacre) en een nieuwe plaat genaamd The Suffocating Darkness. Sedertdien is Soulburn niet meer weggeweest en hebben ze nog zowel een split-EP met Desaster en het eind 2016 uitgekomen album Earthless Pagan Spirit aan wapen feiten aan de wereld gepresenteerd. Hun collectieve decennia aan ervaring maakt dat Soulburn’s mix van Doom en Black metal garant staat voor een dijk van een live show!

BRUUSK

De uit Kampen afkomstige heren van Bruusk hebben eerder de bühne van Hedon betreden en de zaal plat gespeeld, éénmaal tijdens de Finale van Stairway to Hedon in 2015 en éénmaal tijdens de Hedon Zwaar voorronde van de Metal Battle Overijssel in 20016 waarbij zij in beide gevallen er met de publieksprijs vandoor gingen. Tijdens de Hedon Zwaar Metal Battle voorronde Overijssel 2017 waren zij de terechte winnaar en gingen zij door naar de halve finale. Bruusk haalt zijn invloeden uit bands als Dimmu Borgir, Behemoth, God Dethroned, Lamb of God en Whitechapel, en creëert daarmee een stevige, krachtige doch groovende en melodieuze sound. Bruusk heeft zich bewezen garant te staan voor een knallende en energieke show die je volledig omver blaast wat ze voor het eerst in de Grote Zaal mogen tonen. Wees dus op tijd!

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...