Dit evenement is geweest


“Zo af en toe komen er van die bevestigingen voorbij die een tijdje gonzen hier op kantoor in Hedon. Fink was destijds bijvoorbeeld zo'n naam waar we erg gelukkig mee waren. Nu hebben we er weer één en die past precies in datzelfde rijtje. Nick Mulvey heet de Singer/Songwriter waarvan wij menen te weten dat dit zo'n show wordt waarvan je later zegt: "Ik wou dat ik erbij was".” ~ Hedon (2015)


Zo begonnen we destijds de aankondiging van Nick Mulvey’s debuut in Hedon, een voor 2015 nog relatief onbekende singer- songwriter. Nu, twee jaar later, is Mulvey verre van een onbekende in de scene. Debuutalbum First Mind werd ongelooflijk goed ontvangen met als kers op de taart een nominatie voor een Mercury Prize. De BBC plaatste de Brit eerder al in hun 'Sound of 2014' lijst en dat bleek 'spot-on', zoals de Britten zo mooi zeggen. Geen wonder dus dat de teller voor de single Fever To The Form inmiddels op ruim 41 miljoen streams staat op Spotify! Mei 2017 is er na een paar jaar radiostilte plots de nieuwe single Unconditional, welke direct het label BBCR1's Hottest Record meekrijgt! Een prachtige voorbode voor het aankomende album. 


“De Engelse zanger/gitarist Nick Mulvey is amper twee liedjes onderweg, als een gevoel van euforie zich van je meester maakt. Het licht psychedelische Juramidam zuigt een goed bezet Hedon mee in een fluweelzachte flow van exotisch gitaargetokkel, aanzwellende synths en repeterende beats. Mulvey’s gitaartechniek is adembenemend, de omlijsting kleurrijk en sfeervol. Oké, de twee volgende liedjes (First Mind en April) zijn van een aardser niveau, maar het pulserende Ailsa Craig sleurt je weer aan de kraag mee naar een begoochelende climax.” ~ Erik Krebbers (De Stentor)


support: MILO

MILO is een Zwolse popband rondom de gelijknamige singer-songwriter. Met zijn songwriting speelde MILO zich al snel in de kijkers van Bertolf en Hedon. Met krachtige en dromerige powerpop creëert de band een intieme performance op het podium. Gesteund door Hedon en het Zwols Songwriters Gilde betreedt MILO de podia en duikt de band in de zomer van 2017 de studio van Kytopia in om hun eerste EP op te nemen. Door de melodische en melancholische klanken voelt het alsof de muziek herinneringen bij je oproept, ook al hoor je het pas voor het eerst.

 

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...