Dit evenement is geweest

Bij dit event krijg je € 5,00 korting met je CJP pas, zolang de voorraad strekt. Je CJP-ticket bestel je gewoon online of aan de deur op de avond zelf. Het CJP-ticket is alleen geldig in combinatie met je CJP-pas.  

 

 

Terug in Zwolle: Orange Skyline! Inspiratie haalt de Groninger band uit de jaren zestig en het rock ’n roll geluid van toen. Dat aangevuld met garagerock van bands als The Strokes en The Libertines. Orange Skyline werd opgericht nadat de bandleden een optreden bezochten van Oasis en na afloop zodanig onder de indruk waren van de energie en de ‘coolness’ van de broertjes Gallagher dat ze besloten zelf een band op te richten. 

Vanaf 2015 gaat het in een rap tempo voor de band: ze spelen een succesvolle show op Noorderslag en spelen vervolgens op ruim 40 festivals door het hele land. De band weet hun eerste airplay op NPO 3FM te scoren, is Orange Skyline te zien in De Wereld Draait Door en doet de band optredens in het voorprogramma van Kensington, The Kaiser Chiefs en Racoon. Ook brengen ze An Introduction uit, hun eerste EP, en als kers op de taart ontvangen ze ook nog eens een nominatie voor een Edison. Een mooi fundament voor hun debuutalbum Things That I Hide.

Met Things That I Hide achter hun naam kan Orange Skyline de volgende stappen gaan maken. Het album werd meteen goed opgepikt, met Sound & Fury scoren ze hun eerste Megahit op NPO 3FM. NPO Radio kiest ervoor de band de selecteren als Nieuwe Naam en wederom mag er worden opgetreden tijdens Eurosonic/Noorderslag. Nadat ze al eens met Rondé en Emil Landman in Hedon speelden komt Orange Skyline terug naar Zwolle, met aantal hits in hun broekzak een heel veel extra ervaring!


 

Out of the newest generation of Dutch bands, Orange Skyline belongs to the ones with the biggest promise on grand success” – Algemeen Dagblad (★★★★☆)


 

“The big debut of the Dutch indie-rockers is excellent” Metro Belgique (★★★★☆)


 

“A record full of catchy songs, that you need to see live”PlatoMania (8/10)


 

SUPPORT: ASPEN GEMS

In het voorprogramma vanavond staat de Zwolse band Aspen Gems. Deze band dompelt je onder in catchy en gloedvolle rock. De muziek schuurt langs de schaduwzijde van de jaren tachtiw wave maar met een eigentijds en fris geluid. Invloeden uit Editors, White Lies en The Boxer Rebellion sijpelen door in hun intense geluid.

 

 

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...