Dit evenement is geweest

De IJssel Stroomt Over wordt in 2017 georganiseerd in Hedon, Zwolle. Binnenkort meer informatie over de programmering! De IJssel Stroomt Over is dé talentenshowcase van Overijssel, georganiseerd door Poppunt Overijssel, Hedon Zwolle, Het Burgerweeshuis Deventer, Atak Enschede en Metropool Hengelo met ondersteuning van Sena en de provincie Overijssel.

COLIN WATERS

“Dit is de muziek die meisjes aanzetten als ze in bad gaan zitten met de deur op slot” – Oktavian (Songwriter (LA); Macy Gray, ATB, Mickey Valen). Colin Waters, maakt flirty popmuziek waarbij meisjes kunnen wegzwijmelen en jongens de stoute schoenen aan willen trekken. Met John Mayer als leermeester, de “teenage dream” van Katy Perry en de edge van The Weeknd neemt hij je mee naar een ‘High School Prom’. Deze boy-next-door speelt liedjes waarna je het liefst stiekem gaat skinny dippen in het zwembad van de buurman zonder stil te staan bij morgen.

De videoclip van de eerste single “Change The Game” werd opgenomen in London, vlak na deze eerste release werden twee van zijn songs geplaatst onder de tienerfilm 100% Coco en werd hij geselecteerd voor Popronde 2017. Na twee uitgebrachte singles, “Change The Game” & “WE GO OUR OWN WAY!” is zijn debuut EP "Best Part Of My Week" nu te beluisteren.

SCOTT & YOUNG

Scott & Young neemt je mee naar een plek ver van hier. De prachtige tweestemmige muziek raakt, roert, vloeit, betovert en laat de tijd eventjes doen stilstaan. Indie folk-pop met Scandinavische invloeden en een rauw randje. Pure, eigenzinnige luisterliedjes die veel aan de verbeelding over laten. Twee stemmen die klinken als één: de chemie tussen Scott & Young is onmiskenbaar.

Debuut EP ‘Floating’ is in november 2016 in een uitverkocht Hedon Zwolle gepresenteerd. Floating is het eerste, zes nummer tellende, wapenfeit van een succesvolle crowdfunding campagne en opnamesessie in de Mailmen studio.

What I Am Looking For is de eerste officiële single van het duo. De bijbehorende videoclip is geheel in de Scandinavische stijl opgenomen in de prachtige ongerepte natuur van IJsland. 2017 is een goed jaar om kennis te maken met Scott & Young!

HEIZA

”We komen uit Deventer en we maken rockmuziek met een catchy jaren 90’ randje.

Invloeden zijn o.a. Soulwax, Beck en iets meer van nu: Band of Skulls. We gaan voor een stevige live-show, met af en toe een knipoog, en veel energie.”

COLORWAVE

COLORWAVE bestaat uit vrienden uit Nederland en Duitsland die elkaar tijdens hun studie ontmoetten in 2013. Ze deelden een gezamenlijke liefde voor pop-punk bands en al snel waren de eerste songs geboren.

De band bracht in 2015 hun eerste EP ”Lighten the Shadows” en – van deze EP – de single met videoclip ”Colorblind” uit. In 2016 volgde de EP Neon Veins waarvan nummers onder andere te horen waren op een aantal regionale radiostations in Nederland en op de nationale radio WDR2 in Duitsland. In dat jaar was de band te vinden op poppodia en festivals in zowel Nederland als Duitsland (waaronder opener voor bands als Birth of Joy en UMSE). Ook won COLORWAVE in dat jaar de Burger Band Clash en Colmpop Band Contest. Eind 2016 tekende COLORWAVE een samenwerkingsovereenkomst met iGNITE! Music management & booking agency.

 OOST WANTED FT. MARK BENJAMIN

Oost Wanted is een Nederlandstalig rapduo uit Overijssel. Na twee jaar productief bezig te zijn geweest hebben de jongens op plaatsen door het hele land opgetreden en een debuutalbum op hun naam staan. Deze kwam op 2 september 2016 uit in ‘thuishaven’ Hedon en werd gekenmerkt door een rauwe sound en creatieve teksten.
Na september hebben de jongens echter niet stilgezeten. Inmiddels zijn de eerste tekenen zichtbaar van een kleine metamorfose als het gaat om de sound. Oost Wanted wil met de release van de EP ‘Niet Lullen Maar Dansen’ een breder publiek aanspreken. De recent uitgebrachte single ‘Dichterbij’ is hier een voorbeeld van, maar de EP belooft voldoende aan diversiteit te leveren. Van house tot moombahton: Oost Wanted laat zien elk genre aan te durven pakken. Met ophitsende tracks die niet zouden misstaan in je plaatselijke club beloven zij er elke show een grandioos feest van te maken.

FUSUS

Fusus bestaat uit Ruben Maathuis, Koen Klunder en Koen Vosmeijer, drie eigenzinnige slagwerkers die zich hebben toegewijd aan het samensmelten van hun klassieke roots met elektronische muziek. Het veelal instrumentale en minimalistische werk van het trio laat je dromen, denken en voelen dat je leeft. Zo legt Fusus de warmte van de marimba als een deken over je heen, laat je grooven met aanstekelijke ritmes van percussie en drumcomputers, tilt je op met sferische synths en verwondert je met de klank van unieke materialen zoals een zaagblad.
Het was dj/producer De Sluwe Vos die de vrienden kennis liet maken met de kracht en oneindige mogelijkheden van elektronische muziek. Voor de presentatie van zijn debuutalbum ‘Kontra’ vroeg hij Fusus om mee te werken aan zijn ‘Kontra Live’ shows. In 2015 en 2016 tourde Fusus met De Sluwe Vos en vocalisten, waaronder Sticks, Willem de Bruyn en GOSTO. De show landde onder meer in Melkweg, Tivoli Vredenburg, 013, Doornroosje, Paaspop, We Are Electric en Pukkelpop.

RUV

RUV is een blues rock trio dat zijn inspiraties haalt uit het gitaargeweld van de tweede helft van de vorige eeuw. Met ontblote tanden jaagt RUV een slanke Gary Moore, nuchtere Bonham en frisse Cobain de tijdmachine in naar het heden. Als hongerige wolven omsingelen ze je met huilende gitaren, grommende bas en bezwerende drums. Vervolgens grijpen ze je vast voor een portie onvervalste hedendaagse blues rock in de lijn van Jack White en zijn Raconteurs. Voor de roedel van RUV kent Europa geen grenzen. Deze nu nog inheemse soort heeft door de sterke territoriumdrift de neus op heel het continent gericht.

WRITIST

Een liveset van Writist is een rit op een dwaalspoor. Gefascineerd door volledige controle speelt hij alle instrumenten en beats live door een innovatief loop systeem. Met ritmische gitaren, melodieuze zanglijnen en pure electronica doen zijn songs denken aan een kleurrijke samensmelting van Fink, Jack Garratt en SOHN. Debuut EP “A Burning House” is vanaf 9 juni overal te luisteren, en dit najaar kun je Writist zien tijdens de Popronde.

 

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...