THE BOXER REBELLION

Datum vr 29 sep 2017
Locatie Grote Zaal
Status Net bevestigd
Aanvang 19:00
Zaal open 18:30
Prijs € 21,50

Ben jij er ook bij?

Bestel tickets

Terug van weggeweest! Voor het eerst sinds 2011 is The Boxer Rebellion weer te bewonderen in Zwolle. De afgelopen jaren brak de Britse band door bij een groot publiek en hoorde je hun singles Diamonds, Big Ideas en Keep Moving regelmatig op zenders als 3FM en Radio 2. Ook speelde The Boxer Rebellion op grote festivals als Lowlands, Best Kept Secret, Dauwpop, Welcome To The Village en waren ze te zien in grote televisieshows waaronder de beroemde talkshow van David Letterman. 

Sinds de oprichting in 2001 is The Boxer Rebellion bijzonder productief geweest. Als ze niet uitgebreid op tournee zijn zitten ze wel in de studio om een album op te nemen. Zo kwamen ze vorig jaar nog met hun vijfde studioalbum Ocean by Ocean en brachten ze daarnaast Waves & Waves uit een EP uit met alternatieve versies van nummers afkomstig van Ocean by Ocean. Muzikaal zit The Boxer Rebellion in het vaarwater van bands als The National, Radiohead en Elbow maar ook heeft de band meerdere malen laten weten een groot bewonderaar te zijn van Frank Zappa wat hun voorliefde voor uitgesponnen gitaarpartijen verklaart.


Ocean By Ocean is de plaat waarmee The Boxer Rebellion na jaren ploeteren definitief gaat doorbreken. En nee, dat is geen gevalletje van ‘indekken’. Het vijfde album voldoet niet alleen kwalitatief aan de basisvereisten, het algehele geluid is ook een stuk toegankelijker dan voorheen, waardoor fans van pakweg Coldplay, U2 of – dichter bij huis – Dotan nu tot potentieel publiek gerekend kunnen worden. ~Raymond Rotteveel (OOR)


Het mag duidelijk zijn: met The Boxer Rebellion hebben we een grote band in huis met een uitzonderlijke staat van dienst. Een optreden waar ongetwijfeld over nagepraat zal worden en wat alles in zich heeft om het stempel historisch te krijgen. De band staat bekend om hun sterke liveshows, zorg dus dat je hier getuige van bent en noteer deze show alvast in je agenda.


Hedon Media

Bekijk hier foto’s, live concerten, nieuwe clips, interviews en meer

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...