Dit evenement is geweest

Finn Andrews, bekend van The Veils, gaat voor de verandering eens alleen op pad. Zonder zijn band. Met zijn gitaarkoffie in een semi-seated setting. We zijn zeer blij dat we deze grote muzikant in Zwolle mogen ontvangen. Als zoon van XTC bandlid Barry Andrews werd Finn in de Londense muziekwijk Camden Town geboren maar hij verhuisde op jonge leeftijd al naar New Zeeland. Hij startte The Veils en wist een platendeal te scoren bij het beroemde platenlabel Rough Trade Records. Voor zijn debuutalbum The Runaway Found werkte hij samen met Suede gitarist Bernard Butler dit debuutalbum was een van de meest opvallende en geroemde albums van het jaar en de band zijn naam was gevestigd.

De jaren daarna wist The Veils door te groeien tot de Eredivisie van de indiebands. Ze speelden in Nederland meerdere malen op grote festivals als Lowlands en Pinkpop, in het buitenland stond de band op elk groot zomerfestival. De band kan ogenschijnlijk niet stilzitten en is bijna permanent op tour. En als The Veils niet op tour is dan zit de band wel in de studio: vorig jaar bracht The Veils hun vijfde album Total Depravity uit. Een van de tracks van het album speelden ze integraal in een nieuwe aflevering van Twin Peaks, de hitserie van David Lynch. 

support: Chayah

Chayah, de jonge indie folk muzikante uit Zwolle, neemt je mee naar een wereld vol dromen en illusies. Met haar excentriek stemgeluid en sfeervol gitaarspel vertaalt zij haar leven naar metaforen die spreken tot grenzeloze verbeelding. Na haar debut EP “From Dust to Dust” is Chayah op een creatieve ontdekkings reis gegaan waarin nieuwe invloeden en ideeen tot uiting kwamen. Binnenkort komt zij met haar nieuwe EP ‘‘Into Human Flesh’’. Geschreven vanuit een melancholiek hedonisme, op zoek naar het hoogste genot. De afgelopen jaren heeft zij de nodige optredens  Eurosonic/Noorderslag, Popronde) en voorprogrammaplekken zoals bij The Staves, Rachel Sermanni en The Veils op hun naam mogen zetten.

 

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...