Dit evenement is geweest

Classic songwriting is wat singer-songwriter Michael Prins drijft. De oude meesters van het genre deden niet zo moeilijk. John Lennon en Joni Mitchell - en weer later mannen als Rufus Wainwright en Jeff Buckley - draaiden er niet omheen. Als ze verliefd waren, dan zongen ze dat. Zonder enige omhaal. ‘Ze waren zó duidelijk en hun liedjes zó mooi. Dat durfden ze toen, gewoon de simpele emotie raken,’ constateert Prins. In november verscheen zijn laatste album It's Murder, Guilty Of Killing Sweet Emotion waarvan onlangs de sinlge Lilith nog verscheen. 

support: LILITH MERLOT

De zwoele, diepe klanken in haar stem verraden de hoeveelheid diepgang in haar muziek. Haar eerste liedjes schreef Lilith Merlot toen ze zes jaar oud was. Vrolijke popliedjes waren het, om de thuissituatie die minder vrolijk was te verlichten. Vanaf haar twaalfde groeide de liefde voor jazz en soul en laat ze zich inspireren door helden als Jeff Buckley, D'angelo, Lizz Wright, Erykah Badu, Jill Scott, Hiatus Kaiyote, Moonchild en Amy Winehouse.

Al haar liedjes zijn echt. Puur. Recht uit het hart en gaan over gebeurtenissen die je voelt in elke noot die ze raakt. Moeiteloos raakt. En waar ze anderen ook mee weet te raken. Lilith is niet de zoveelste pretty lady met een pretty voice. Nee, naast haar waanzinnige stem komt alles wat ze zingt ook nog eens keihard binnenzetten. Haar muziek heeft ballen. Is rauw. En ja: ze betovert je met haar live performance.

 

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...