Dit evenement is geweest

Vanaf 2 januari 2018 werken we ‘cashless’ in Hedon, oftewel ‘contantloos”. Dit houdt in dat er enkel met pin betaald kan worden en we geen contant geld meer kunnen aannemen. Dit geldt voor de kaartverkoop aan de deur en het afrekenen van consumptiemunten. De muntautomaten werkten al enkel met pinbetalingen. Met de switch naar cashless wordt de garderobe vanaf 2 januari gratis en hoeft daar dus geen losse euro meer voor betaald te worden.

Beleef een avond met een culinair diner op een unieke locatie met live muziek van ruim 20 jazzartiesten!

Onder het genot van de heerlijkste gerechten vertelt saxofonist Tom Leeuwenburg het verhaal achter de jazzmuziek en haar gepassioneerde muzikanten. Laat je meenemen terug in de tijd van de "Roaring 20’s”, de muziek van de King of Swing; Glenn Miller. Hoor spannende anekdotes over de tijd van Charlie “The Bird” Parker en Miles Davis in de opkomst van de Bebop in de jaren ‘40 en de ontwikkeling naar de Hardbop en Free Jazz in de jaren ’60. Ontdek hoe de muziek van Ella Fitzgerald, Frank Sinatra en Sonny Rollins muzikanten in Zwolle tot op de dag van vandaag inspireren.

Ervaar de continue ontwikkeling van de muziek en haar verhaal, aangevuld met beeldmateriaal en live band, de muziek als altijd controversiële kunststroming, de muziek van dissonanten en consonanten, de muziek van passie en uitersten; de muziek van de Jazz.

History of Jazz wordt verteld door ruim 20 gastartiesten die geïnspireerd zijn door, of zelfs samengespeeld hebben mét de grote jazz artiesten uit de geschiedenis van de 21e eeuw, zoals onder andere: Benjamin Herman, Coen Witteveen (Typhoon), Adrienne West (Johnny Griffin, Buddy Tate), Rik Elings (Skymasters, Cultuurschip Thor), Henk Zomer (Chet Baker), Bert Pfeiffer, Joost van Schaik, Ronald Douglas, Nathalie Schaap, Tilmar Junius, Das Sound Kollektive en Plastik Soldiers.

Foto: Lourens Hooisma (Narrow Fotografie)

History of Jazz is een samenwerking tussen Stichting Jazz in Zwolle en het Hedon Productiehuis.

 

 

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...