Deze video wordt niet getoond omdat de cookies niet zijn geaccepteerd

RICO & GUAN

Grote Zaal
Info

Net Bevestigd

Onze Headliners

Genre Alternative

Programma

mrt.

sep.

okt.

nov.

dec.

jan.

feb.

mrt.

apr.

mei

jun.

jul.

sep.

okt.

nov.

Sluiten

SLAGWERKDAG ZWOLLE

  • Datum
  • LocatieKleine Zaal + Abbey Road + ArtEZ

Deze voorstelling is geweest

SLAGWERKDAG ZWOLLE

Op zaterdag 10 maart vindt in Hedon en het ArtEZ conservatorium Slagwerkdag Zwolle plaats. Een groot aantal bekende drummers en percussionisten verzorgen interessante clinics, masterclasses en spetterende optredens. Bezoekers van alle leeftijden en niveaus zijn welkom. De dag sluit af met een eindoptreden. Tijdens dit optreden is o.a. de wereldpremiere. van een nieuw gecomponeerd stuk voor klassiek slagwerk en strijkorkest uitgevoerd door het Britten Jeugd Strijkorkest en Niek Kleinjan.

Koen Herfst is een veelzijdige drummer en speelt graag rock, metal, pop, hip hop en dance. Hij is bekend door zijn werk met DJ Armin van Buuren, death-metal band I CHAOS, thrash metal band Dew-Scented en crossover band Bagga Bownz. Hij heeft inmiddels in meer dan veertig landen opgetreden voor een publiek van 18 tot 180.000 man. Recentelijk is hij door lezers van de Slagwerkkrant verkozen tot beste rock/metal drummer en derde in de categorie ‘Drummers Drummer’.

Wim de Vries is de helft van de “Drumbassadors" - voor drummers een begrip: een Duo (Wim de Vries en René Creemers - docent Conservatorium Arnhem). Technisch, smaakvol en altijd met een goed verhaal. Zij treden over de hele wereld op, hebben prachtige DVD’s gemaakt en staan in bijzonder aanzien. Echte "Drummer’s drummers"!

Martin Geessinck werkt als slagwerker o.a. in het Gelders Orkest, is docent klassiek slagwerk aan ArtEZ, studeerde oa in Canada en heeft een mooie lespraktijk in Arnhem (Klassiek slagwerk). Expertise: Basler Trommeln en Schotse trommelstijlen. Hij deelt graag zijn kennis en houdt een demonstratie die je niet mag missen!

Jan Wolfkamp is als drummer al enige tijd geleden afgestudeerd aan ArtEZ, deed mee met de laatste editie van de Drum3Daagse (georganiseerd door de Slagwerkkrant), deed veel theaterwerk (o.a. Robert Long) en is pionier in het werken met elektronica. Denk Echoplex en Simmons. Jan componeert hypnotiserende muziek, waar hij ook iets van gaat laten horen. Verrassend anders!

Traditional Collective is een fantastische groep met 6 virtuose trommelaars (o.a. Pasveer - een grote naam in trommelend Nederland) en 2 Bass drums. Trommel, rudiments, techniek en slagwerkmuziek van het hoogste niveau!

Niek Kleinjan is Cum Laude afgestudeerd in Zwolle, heeft ook in Brussel en Barcelona gestudeerd en specialiseert zich in solo-slagwerk stukken. Niek zal spelen met het Benjamin Britten Jeugdorkest, maar hopelijk ook iets vertellen en laten zien van zijn project de Percussion Canon - een zeer geslaagd Crowdfunding project om Slagwerk beter op de kaart te zetten. Niek Kleinjan kun je zien en beluisteren in het Concertgebouw Amsterdam, de Doelen Rotterdam en nu .. in de Reulandzaal van het Conservatorium Zwolle!

Imre Kruis is in Zwolle en omstreken een begrip. Als drummer staat hij zijn mannetje, iedereen kent zijn lesboeken en bovendien heeft hij de Jazz in Zwolle nieuw leven ingeblazen ("reken maar van Jazz") - daarnaast speelt hij met Jumpin’ Jive, kan hij goed regelen en met zijn relativerende humor en kennis van zaken. Hij zal de dag presenteren!