Dit evenement is geweest

Vanaf 2 januari 2018 werken we ‘cashless’ in Hedon, oftewel ‘contantloos”. Dit houdt in dat er enkel met pin betaald kan worden en we geen contant geld meer kunnen aannemen. Dit geldt voor de kaartverkoop aan de deur en het afrekenen van consumptiemunten. De muntautomaten werkten al enkel met pinbetalingen. Met de switch naar cashless wordt de garderobe vanaf 2 januari gratis en hoeft daar dus geen losse euro meer voor betaald te worden.

Anders dan voorgaande jaren komen de halve finalisten uit de verschillende genres op één podium bij elkaar. Ze zullen voor het eerst op dezelfde avond en op hetzelfde podium te zien zijn, voor ieder wat wils dus. Daarnaast is er een variatie aan randprogrammering en gastoptredens. 

MAEVE

Niet te verwarren met de Americana band uit Boston, dit drietal komt uit Amsterdam en maakt zeer fraaie folk (pop). MAEVE is een band waar de lijntjes natuurlijk lijken te lopen, misschien wel logisch want de bandleden kennen elkaar al heel wat jaartjes. Mooie melodieen die warmte en verzorging uitstralen.

AMARTEY

Groot talent uit Amstedam. Naast entertainer ook een zeer talentvol zanger. Je mag hem een van de fakkeldrages noemen van de AfroPop sound in Nederland. Al tijdens zijn jeugd in de Bijlmer begon hij met het maken van muziek, als inspiratie diende de muziek uit zijn moederland Ghana.

SMALL TOWN BANDITS

Een vierkoppige popband uit de stad Groningen. De groep kenmerkt zich door melodische popnummers met meerstemmige harmonieën. Hun debuutsingle 'When I Go Home' kreeg al wat airplay door o.a. Bert Haandrikman op Radio 2. In 2018 moet hét gaan gebeuren voor de band.

VIKINGS IN TIBET

Groningse band met internationale twist. Muziek  in lijn met Grizzly Bear, Real Estate en Balthazar die ze zelf omschrijven als cinematic indie with a good solid groove. Voor hun shows durft de band al over de grens te kijken met shows in Duitsland en Rusland in hun schema.

TOM DE VISSER

Tom de Visser werd al eens vierde bij Idols en heeft nu doormiddel van een succesvolle crowdfunding zijn eerste debut EP uitgebracht met nummers die klinken als een mix tussen John Mayer, Gavin DeGraw, John Mayer en Ed Sheeran.

YVI

YVI maakt sfeervolle progressive alternative rock.  De band laat zich inspireren door onder andere Jeff Buckley, Damien Rice en Steven Wilson. Zo fuseren singer-songwriter, rock en alternative en ontstaat er een geluid dat goed in het gehoor ligt en je aandacht grijpt

CAMILLA BLUE

Camilla Blue 'schildert' al spelend haar eigen wereld met melodieën, teksten, arrangementen en originele songstructuren. Joyce speelt piano gitaar en zingt met het hart op de tong, krachtig en direct. Was al eens te horen bij VPRO's Vrije Geluiden.

WARD

WARD, de eenmansband van singer/songwriter Verena Ward. Ze omschrijft zichzelf als een “Bedroom producer” met als sound “een experimenteel dreamy indie pop die je niet vaak hoort. Haar indie pop is vrolijk en dansbaar als de hits van Tegan and Sara met een melancholische twist als Jack Antonoff’s band Bleachers.

REY TRANQUILO

Rey Lazaro Xavier de Jaegher A.K.A. Rey Tranquilo. De 18 jarige jongeman uit Rotterdam. Heeft in november samen met Jesse Jayson zijn eerste track uitgebracht en sindsdien is hij niet meer weg te denken. Hij staat bekend om zijn roekeloze leven en zijn apart style, je kan hem kennen van: 5 voor n donnie, Gucci Dollar Bill, Albino en meer.

AURAPHILLY

Auraphilly is een 21 jarige jarige producer/rapper uit Amsterdam. Hij maakt voornamenlijk trap/hiphop/rap muziek. Youtube is zijn voornaamste doorgeefluik. Wanneer de grote doorbraak komt is nog even afwachten maar heel lang gaat het niet duren. 

DUBBELFROES

Komen uit Zwolle en spelen in die zin vanavond een thuiswedstrijd. Creatief collectief dat regionaal al een behoorlijke naam heeft weten op te bouwen. Mochten met Rico & Sticks mee als voorprogramme en weten sindsdien hoe het is om in grote zalen te spelen.

ZINO CHAVES

Nog een thuiswedstrijd, dit keer Zino Chaves, 21 jaar en inderdaad ook uit Zwolle. Probeert zoveel mogelijk muziekstijlen en invloeden te combineren om zo een unieke sound te creëren. Dit kan variëren van R&B tot aan trap. 

 

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...