Dit evenement is geweest

Vanaf 2 januari 2018 werken we ‘cashless’ in Hedon, oftewel ‘contantloos”. Dit houdt in dat er enkel met pin betaald kan worden en we geen contant geld meer kunnen aannemen. Dit geldt voor de kaartverkoop aan de deur en het afrekenen van consumptiemunten. De muntautomaten werkten al enkel met pinbetalingen. Met de switch naar cashless wordt de garderobe vanaf 2 januari gratis en hoeft daar dus geen losse euro meer voor betaald te worden.

Op 17 jarige leeftijd begon Karel J. Schepers aan de studie ‘Songwriting’ aan het conservatorium van Enschede. Ruim zeven jaar later viert hij zijn afstuderen met een presentatie. Deze vindt plaats in de zaal waar hij drie jaar geleden met zijn gelijknamige band zijn eerste solo EP uitbracht.

Schepers maakte op de popacademie de switch van engelstalig naar nederlandstalige liedjes. Hij stond met zijn band o.a. op Dauwpop, Bevrijdingsfestival Overijssel, was te gast bij De Wereld Draait Door en ontving een nominatie voor de Cultuurprijs Overijssel 2016 en de Sena POPNL Award. Tegenwoordig werkt hij aan nieuw materiaal en schrijft hij voor andere artiesten. Zo schreef hij een single voor Tommie Christiaan (Jezus in the Passion 2018).

“De opleiding heeft me geleerd een artistieke identiteit in mezelf te onderzoeken. Dat begon in het eerste jaar vooral in confrontaties binnen het schrijven van liedjes. Maar de jaren daarna werd dat uitgebreider. Hoe zorg je dat je gezien wordt? Wie ben jij als persoon, en wie ben jij als artiest? Waar ligt jouw ambitie en sluit dat aan op wat je aan het doen bent? Deze vragen hebben me gemaakt tot waar ik nu sta en waar ik verder kan gaan.“

Naar alle waarschijnlijkheid komt er dit jaar nieuw materiaal uit onder Karels eigen naam. Maar voor nu was afstuderen de prioriteit. Karel zegt: “Het heeft lang geduurd, ik was geen makkelijke student, maar ik ben super blij met dat ik de opleiding eindelijk mag afsluiten! Ik hoop dat ik dat mag doen in het bijzijn van vrienden, familie en collega’s. Iedereen is welkom!”.

Karel zal spelen met zijn eigen band en met het trio De Zaak. Daarnaast wordt de avond gevuld met verhalen en een kijkje in de keuken van zijn songwritingproces. “En ter afsluiting bent u welkom om te borrelen!”

 

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...