Dit evenement is geweest

Bestel tickets  

LET OP: De kaartverkoop van deze show start vrijdag 13 april om 10:00 via Zwolse Theaters.

Waar begin je als je Damien Jurado moet omschrijven? Misschien wel bij zijn woonplaats Seattle want dat is eigenlijk wel essentieel voor de muziek en de carriere van Jurado. Seattle is de stad van Sub Pop, het label waar heel veel kwaliteitsmuziek op verscheen en dus ook Damien Jurado. Singer-songwriter maar wel eentje uit de sterke indierocktraditie. R.E.M maar dan zonder band. Begonnen in 1990 maar in 1997 beleefd hij zijn grote doorbraak met  Rehearsals for Departure, een album waarbij Ken Stringfellow van The Posies en Big Star de productie doet. 

Jurado is een ware meester in het gebruiken van samples die hij elders opneemt en met het experimenteren met verschillende bandopnames. Elke paar jaar verschijnt er wel een prachtig album die steeds meer richting de folk trekt. In mei verschijnt zijn nieuwe album The Horizon Just Laughed Out via Secret Canadian, weer zo'n kwaliteitslabel. Damien Jurado is een vaste gast op festivals als Primavera Sound in Barcelona en het Utrechtse fijnproeversfestival Le Guess Who? we zijn dan ook heel erg blij dat deze kwaliteitsmuzikant naar Zwolle komt. 

SUPPORT:  BRIGID MAE POWER

Het voorprogramma is vanavond voor de Ierse singer-songwriter en mulit-instrumentalist Brigid Mae Power. Een artieste die mooie composities weet te vertalen naar heldere liedjes. 

 

 

 

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...