Dit evenement is geweest

Gratis

Vanaf 2 januari 2018 werken we ‘cashless’ in Hedon, oftewel ‘contantloos”. Dit houdt in dat er enkel met pin betaald kan worden en we geen contant geld meer kunnen aannemen. Dit geldt voor de kaartverkoop aan de deur en het afrekenen van consumptiemunten. De muntautomaten werkten al enkel met pinbetalingen. Met de switch naar cashless wordt de garderobe vanaf 2 januari gratis en hoeft daar dus geen losse euro meer voor betaald te worden.

De twee muzikanten Sjoerd Heijda en Klaas Vermeulen  ontmoeten elkaar voor het eerst in 1978. Het klikte meteen tussen hen. Fanatiek begonnen zij een speellijst te maken met o.a. nummers van Big Bill Broonzy, Jim Brewer, Sonny Terry en Brownie McGhee, Muddy Waters en ook eigen werk. Onder de naam Greyhound volgde er meteen vele optredens en zelfs een platencontract bij Munich. Maar om allerlei redenen kwam deze plaat destijds niet uit. Hierdoor verloren ze elkaar zelfs een tijd uit het oog. Greyhound stond op hold.


Ze bleven beiden wel heel actief met optredens met andere muzikanten. Sjoerd deed bijvoorbeeld een voorprogramma van Marianne Faithfull in Carré. Klaas speelde op elk noemenswaardig bluesfestival in Nederland, North Sea Jazz Festval, Ribs and Blues, Giethoorn etc.

Toen Sjoerd en Klaas elkaar na lange tijd weer tegenkwamen besloten zij Greyhound weer nieuw leven in te blazen. In 2013 gingen ze zelfs gezien hun vriendschap en de liefde voor de Blues, Folk, Jazz naar Amerika. Tijdens die reis werd besloten, 35 jaar na dato, alsnog die "plaat" van Greyhound te maken. Na afloop van hun tweede reis naar Amerika afgelopen herfst, doken ze direkt de studio in en namen alsnog hun "uitgestelde" cd op. Wat alles compleet maakt is dat Continental Records Services hun cd Double Sixty gaat uitbrengen. Greyhound zal dan ook met gepaste trots hun cd op 29 juni lanceren in Hedon.

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...