PAUL CARRACK

Datum ma 15 okt 2018
Locatie De Spiegel
Status Bevestigd
Aanvang 20:15
Zaal open 19:30
Prijs € 35,00
Bestel tickets  

Paul Carrack is een van de beste Britse singer-songwriters aller tijden en komt in oktober 2018 naar Zwolle! De Britse alleskunner, die door de jaren heen een succesvolle solocarrière heeft opgebouwd met heuse evergreens als I Need You en Dedicated, is vooral ook bekend als bandlid van Mike & The Mechanics en van zijn vele samenwerkingen met onder meer The Eagles, Elton John, The Smiths, Roxy Music en Eric Clapton.

Carrack, ook wel "The Man with the Golden Voice” genoemd, maakt midden jaren zeventig voor het eerst internationaal faam als tekstschrijver en bandlid van pubrock-formatie Ace. Daarnaast is hij sessiemuzikant bij The Pretenders, The Smiths en Roxy Music en bouwt hij vanaf begin jaren tachtig aan zijn solocarrière. Bij het grote publiek wordt de nu 65-jarige Carrack vooral bekend als een van de leadzangers van de supergroep Mike and The Mechanics. Samen met onder meer Mike Rutherford (Genesis) scoort hij wereldhits als All I Need Is A Miracle, Over My Shoulder en natuurlijk The Living Years.

In de jaren tachtig gaat het crescendo met het solowerk van Carrack. Met hitsingle I Need You is zijn tweede soloalbum Suburban Voodoo zijn doorbraak, waarna ook One Good Reason (1987) goed scoort met de single Don’t Shed A Tear die de negende positie in de Billboard Hot 100 haalt. Op Groove Approved (1989) staat wellicht zijn grootste solo-hit in Nederland, Dedicated. Vanaf het begin van de jaren negentig richt Carrack zich, naast solowerk, ook weer op zijn werk als sessiemuzikant.

Als artiest heeft hij samengewerkt met BB King, Simply Red, Ringo Starr en Elton John, maar ook met Roger Waters en zijn megaproject 'The Wall Live’ in Berlijn, waar 250.000 mensen op af komen. Daarnaast schrijft Carrack door de jaren heen ook klassiekers voor anderen, zoals How Long, Love Will Keep Us Alive voor The Eagles.

 

Hedon Media

Bekijk hier foto’s, live concerten, nieuwe clips, interviews en meer

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...