Programma
Deze video wordt niet getoond omdat de cookies niet zijn geaccepteerd

VOOR AL WAT IK BEMIN o.a. STIKSTOF

Grote Zaal / Kleine Zaal / Foyer
Info

Net Bevestigd

Onze Headliners

Genre Alternative

Programma

okt.

okt.

nov.

dec.

jan.

feb.

mrt.

apr.

mei

jun.

jul.

sep.

okt.

nov.

Sluiten

MAURICE VAN HOEK

  • Datum
  • LocatieKleine Zaal

Deze voorstelling is geweest

MAURICE VAN HOEK

Maurice van Hoek (25 januari 1992) ontvlucht in 2015 het conservatorium en stelt na drie maanden Amerika  vast dat country zijn leven is. Hij trekt naar de seventies countryfolk van The Eagles en James Taylor. Op zijn zwerftocht schrijft hij voor het eerst persoonlijke songs over zijn belevenissen en emoties. In Amerika laat Maurice alles los. Hij voelt zich meer dan ooit aangetrokken tot country. “Drie akkoorden en de  waarheid spreken, dat moet je kunnen. Alles wat het liedje dient.”, aldus van Hoek. De muzikant keert opgelucht terug, met een visie en eindelijk een reden te doen wat hij het liefst doet, songs schrijven. Dit  resulteert in 2016 uiteindelijk in zijn debuutalbum Live Forevermore. Ondertussen speelt Maurice waar hij kan:  duo-optredens, huiskamerconcerten en de hoek van de straat, met zijn gitaar en mondharmonica.

In 2017 groeien Maurice en zijn band naar een hechte eenheid, hij schrijft veel nieuwe songs en stippelt een strak pad uit naar de toekomst. Het resultaat is het nieuwe album Traveling Man dat op 21 september 2018 verschijnt, hiervoor werkte hij samen met producers Mischa den Haring (T-99) en Sam Jones. Het album gaat over de reizen die je maakt in je persoonlijke ontwikkelingen. Over de zoektocht naar liefde, maar ook de pijn die dat soms met zich mee kan brengen. Traveling Man is een plaat die het gehele Americana  genre weet te omvatten: van opzwepende, tot melancholische songs en ballads over de liefde.

SUPPORT: RUUD FIETEN

Ruud Fieten is een uitvinder, kunstenaar en muzikant uit Meppel en zoekt met zijn folk-georiënteerde liedjes en loepzuivere stem uit hoeveel ruimte er bestaat tussen Townes van Zandt en Crosby, Stills, Nash & Young. Hij is onder andere te zien geweest in De beste singer-songwriter van Nederland en heeft support shows gedaan voor o.a. Tangarine en Adam Green. Na de succesvolle release van zijn debuut ‘IN ORBIT’ speelde hij in 2016 op Eurosonic. Ruud is nu terug van een lange reis in zuidoost Azië en is klaar om zijn verhalen weer te delen.