Dit evenement is geweest

Uitverkocht

De Bruisboot is onderdeel van het Stadsfestival dat van donderdag 30 augustus tot en met zondag 2 september 2018 wordt gehouden op het Noordereiland in Zwolle.

Buro Ruis en het Stadsfestival slaan de handen ineen voor een wel heel bijzonder optreden op het water. Onder de noemer ‘Buro Ruis op het water' zal op zaterdag 1 september tweemaal de boot uitvaren voor een intieme set van singer-songwriters Krystl en Rachèl Louise op de Zwolse stadsgrachten. Welkom bij de Bruisboot. Wind in de zeilen en volle kracht vooruit!

KRYSTL

Krystl is geen onbekende in de Nederlandse popmuziek. De zangeres heeft inmiddels twee solo-albums uitgebracht met daarop o.a. de succesvolle radiosingles Golden Days (bekend van de Martini tv commercial), Bottles, Fool For You en Circles. Dit resulteerde in een 3FM Award, een Edison en een Buma Award. De zangeres deed verschillende clubtours, speelde op festival als North Sea Jazz en Concert at SEA en zong duetten met Marco Borsato en BLØF. In 2014 stond Krystl in de finale van het tv-programma Expeditie Robinson en ze tourde in 2015/2016 met haar eerste theatertour Krystl in het Klein.

In maart 2017 kwam haar nieuwe single Losing My Head uit. De song werd op de dag van uitkomen door NPO Radio 2 uitgeroepen tot Top song. Vorig jaar startte Krystl ook een nieuwe formatie; The BlueBirds. Samen met zangeressen Elske DeWall en Rachèl Louise brengt ze een ode aan de country en americana muziek.

RACHÈL LOUISE

Rachèl Louise is een half Nederlands, half Amerikaanse singer-songwriter. Naast haar eigen shows in Paradiso en Bitterzoet verzorgde ze voorprogramma’s voor o.a. James Morrison, Brooke Fraser en Aurora. Daarnaast tourde ze met BLØF en Racoon. Haar laatste EP ‘Big Girls’ is opgenomen met Odd Martin Skålnes en Magnus Skylstad (AURORA) in Noorwegen. Rachèl Louise’s songs vertegenwoordigen een rauwe en eerlijke sound geïnspireerd door de piano en melodische popsongs. Vanaf oktober 2017 is Rachèl actief in het countrypop trio The BlueBirds met Krystl en Elske deWall. 

IRENE AALVINK

Zwollenaar Irene Aalvink zal de support verzorgen op de bruisboot. Irene won in 2016 De VriendenPublieksPrijs voor meeste talentvolle eindexamenkandidaat van het ArtEZ Conservatorium. De zangeres schrijft haar eigen liedjes waarin de stijlen pop, soul en R&B samenkomen.

 

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...