Dit evenement is geweest


Bezoekers bekeken ook:


Dit zeskoppige folkpunk monster uit Nottingham heeft dezelfde maatschappelijke opvattingen als Robin Hood, het politieke geweten van Che Guevara en de strijdbaarheid van The Clash. Muzikaal zijn ze volgens eigen zeggen beïnvloed door bands als Levellers, Stone Roses, The Dubliners, Rage Against The Machine, The Pogues, Dropkick Murphys, Bob Marley en The Specials. De muzikanten van Ferocious Dog observeren, net als hun genoemde muzikale helden, politieke en sociale misstanden met een kritische blik en delen hun ongenoegen daarover in bevlogen muziek en songteksten. Daarbij is de band ook op andere maatschappelijke terreinen actief, zo organiseren ze bijvoorbeeld food drops samen met lokale voedselbanken in plaatsen waar ze optreden.

In England heeft de band het op eigen houtje geschopt tot de premier league van de Engelse zalen en festivals, waar o.a. Glastonbury werd getrakteerd op hun unieke mix van folk, punk, ska en rock met een show die bol staat van oprechte bevlogenheid en passie. Ook in Nederland is Ferocious Dog hard op weg een gevestigde naam in het clubcircuit en op festivals te worden, mede dankzij shows die steevast een bonte mix van bijvoorbeeld kantoorpikken, hanekammen, hockeymeisjes, corporate lullen, anarchistpunkers, black metalfans en dronkaards aan het dansen krijgt.

SUPPORT: DRUNKEN DOLLY

Hard werken en hard zuipen! Dat kunnen deze mannen uit wereldhavenstad Rotterdam als geen ander. Met (ex-)leden van The Apers en The Bat Bites in de gelederen viert Drunken Dolly al jaren feest op de Nederlandse podia. Logisch dat ze in 2015 de feestband van de Popronde waren en in 2017 de aftershow van de Dropkick Murphys in de Heineken Music Hall (tegenwoordig AFAS Live) verzorgden.

FOOD DROP  – inzamelingsactie bij dit concert

Ferocious Dog is als band zeer begaan met het lot van minder bedeelden in de samenleving. Daarom houden zij tijdens al hun concerten altijd een zogenaamde Food Drop. Dit is een inzamelingsactie voor lokale voedselbanken of, ook in dit geval, lokale daklozen organisaties. Omdat Ferocious Dog ook van Nederland is gaan houden, willen zij deze traditie hier graag voortzetten. Bij dit concert in Zwolle vragen ze donaties voor lokale daklozen organisatie ‘De Herberg’.

De Herberg heeft aangegeven dat ze vooral (en alleen) heel erg geholpen zijn met toiletartikelen, zoals scheermesjes, scheerschuim, tandpasta, tandenborstels, zeep, shampoo, deodorant, etc..  De band vraagt iedere bezoeker iets te doneren, al is het maar een tandenborstel of een stuk zeep. Geef wat je kunt missen. Het zou super gaaf zijn als we op deze manier laten zien dat we ook hier in Nederland hulp willen bieden aan onze medemens. Zet de traditie voort!

DJ'S IN DE FOYER: RATJETOE / PAKKAL

Ratjetoe en Pakkal zijn 2 eigenzinnige DJ's die de hardere kant van het muzikale spectrum verkennen en ze willen het publiek daarin meenemen. Verwacht garagepunkrock'nrollpsychobillymetal in your face.

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...