Dit evenement is geweest

YVI is het indiefolk collectief rondom singer-songwriter Diederick Brandsma. Naast Diederick Brandsma bestaat YVI uit jeugdvrienden Lendert Andel (elektrische gitaar/piano), Sebastiaan van Sliedregt (bas) en Sijmen Wijnja (drums). YVI leunt op de ziel verheffende, alternatieve folk schatplichtig aan artiesten als Damien Rice, Glen Hansard en Bon Iver.

De 8 (9 als je de CD goed luistert) liedjes belichamen een diepe, intieme verbintenis, en dat geeft A Few Words Of Comfort een indringende lading die behoorlijk zeldzaam is. Het debuutalbum is een toereikende, aangrijpende plaat geworden, een geschenk van Brandsma naar zijn dierbaren toe.

In 2018 wist YVI tijdens Popronde Nederland hoge ogen te gooien met 31 shows in zowel kleine bezetting als op volle kracht. Dit werd bevestigd met een show in de Melkweg Amsterdam, tijdens het Popronde Eindfeest en een show in een overvolle Brouwerij Martinus tijdens ESNS 2019. Op 31 maart 2019 verschijnt op NPO 2 de documentaire getiteld ‘Soort van hetzelfde’ door Jan Martien Dekker. De documentaire gaat over de muzikale reis die YVI en de Oekraïense singer-songwriter Sasha Boole per bus van Oekraïne naar Friesland maakten. Zij schreven niet alleen samen muziek, maar ontdekten ook in hoeverre hun werelden van elkaar verschillen en overeenkomen.

 

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...