Dit evenement is geweest


Let op! Tijd van show is vervroegd naar 20.30

Support: LUCA SAPIO

Na het prestigieuze North Sea Jazz festival keert Sharon Jones met de huisband van het Daptone label, The Dap Kings, in november terug naar Nederland voor een concert in Hedon. Sharon Jones brengt met haar passievolle stem en haar energieke verschijning op het podium de soul en rawfunk de gehele wereld over. Samenwerkingen waren er al met grootheden als Beck, John Legend, Michael Bublé, Lou Reed en Rufus Wainright en ook haar begeleidingsband heeft al de nodige ervaring opgebouwd met o.a. Amy Winehouse en David Byrne.

Volgens de tradities van eind jaren ’60, begin jaren ’70 wordt er gebruik gemaakt van analoge opnameapparatuur en instrumenten: producer Bosco Mann nam de laatste plaat Give The People What They Want dan ook op met een 8-sporenrecorder. Dit geeft de mix van (northern) soul en (deep) funk in de lijn van James Brown en Tina Turner net die karakteristieke finishing touch.

Luca Sapio
Luca Sapio heeft een grote liefde voor soulmuziek, helemaal dingen die recht uit het hart komen. Hij gelooft in het motto: ‘Je kunt blues niet zingen, tenzij je de blues geleefd hebt’, omdat hij geen vreemde is voor moeilijke tijden. Kilo’s aan klassieke soul albums van zijn vader hielpen hem door de harde gedeelten van zijn leven heen. Hij ging richting de V.S en in 2011 keerde hij terug in Italië. In Italie nam hij deel aan een Italiaans super soul jazz dua Capiozza & Mecco. Luca’s eigen album is binnen een week opgenomen. Het album bevat negen tracks en laat de klassieke soul blues geluid van de zestige jaren horen, met blazers, stakke grooves en ruige orgel fijngemalen met een psychedelische sound. Twee donkere covers maakte het album compleet: Marion Black’s “Who Knows” en Jim Sullivan’s “Rosey”. Op deze tracks geeft Luca zijn eigen stijl en visie weer van wat soul voor hem betekent. Het album is niet ouderwets, Luca geeft een frisse stijl aan een tijdlose sound.    


Soulclap is het kindje van Ome Funk en in 2006 opgestart met als missie de funk, soul en jazz in al haar oude en nieuwe varianten te promoten. Tevens dient het ook als een muzikaal en creatief platform voor gelijkgestemde zielen. De afgelopen jaren heeft Ome Funk zich verder ontwikkelt als een muzikale alleseter en kunner die zowel in diepte als in de breedte kan draaien. Hij draait het beste uit diverse muziekstijlen zoals: funk, soul, pop,rock, jazz, lounge, latin, hiphop, soulful house, brazilian, afrobeat, broken beats, funky breakbeats, hiphop, classics en nieuwe hits. Belangrijk voor Ome Funk is dat de muziek ziel moet hebben!Funkiness alom met Grooves vanuit de ziel

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...