Dit evenement is geweest

Vanaf 2 januari 2018 werken we ‘cashless’ in Hedon, oftewel ‘contantloos”. Dit houdt in dat er enkel met pin betaald kan worden en we geen contant geld meer kunnen aannemen. Dit geldt voor de kaartverkoop aan de deur en het afrekenen van consumptiemunten. De muntautomaten werkten al enkel met pinbetalingen. Met de switch naar cashless wordt de garderobe vanaf 2 januari gratis en hoeft daar dus geen losse euro meer voor betaald te worden.

Hij leek van de radar verdwenen, maar niets is minder waar. Er kwam ‘even iets tussendoor’. Jelle Paulusma legde zijn laatste plaat in de vrieskast vanwege onverwacht groot succes met Her Majesty - de CSNY tribute-sensatie, maar nu is het weer tijd voor zijn eigen werk: Somehow Anyhow. “En mijn muziek is ook niet tijdsgebonden of onderhevig aan hypes; de teksten die ik schrijf gaan dan wel vaak over actuele situaties of over mijn dagelijks leven, maar alles is uiteindelijk universeel. Dus ik had in die zin geen enkele haast om mijn eigen muziek uit te brengen op een moment dat ik bezig was met andere hele toffe projecten.”

Maar nu de agenda het weer toelaat en zijn vijfde solo-album van de drukker is kan Paulusma niet wachten om z’n nieuwe nummers te laten horen. “Deze plaat is een logisch vervolg op m’n vorige, op eenzelfde manier beschouwend. Er is altijd een link met de tijd waarin ik leef en hoe ik die ervaar. Soms is dat persoonlijk, soms maatschappelijk. Ik begon er op een gegeven moment toch wel van te balen dat ik maar geen tijd kon vrijmaken om die plaat nou eens af te maken. Ik heb me toen voorgenomen om het te laten en te genieten van het moment en heb tegen mezelf gezegd: Het gaat hoe dan ook, wat er ook gebeurt, goedkomen met die plaat: Somehow Anyhow.”

support: BLIND SURFER

Blind Surfer heeft een eerste serieuze stap in de muziekwereld gezet met de release van hun eerste single ‘Up On The Hill’. Een verrassende, melancholische en donkere track die laat zien waar Blind Surfer voor staat. Namelijk artistieke pop/rock met een donker randje. De band heeft de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan hun debuutalbum ‘This Time Next Year’, waarvan de release gepland staat voor eind 2019. De tracks zagen het licht in studio’s in Zeeland, Bristol en Manchester om vervolgens tot volledig wasdom te komen in de legendarische Abbey Road Studio’s. Een muzikale roadtrip die is terug te horen in elk liedje.

 

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...