SIOEN PLAYS GRACELAND

Datum do 10 okt 2019
Locatie Grote Zaal
Status Bevestigd
Aanvang 20:30
Zaal open 19:00
Prijs € 27,00
Bestel tickets

Vanaf 2 januari 2018 werken we ‘cashless’ in Hedon, oftewel ‘contantloos”. Dit houdt in dat er enkel met pin betaald kan worden en we geen contant geld meer kunnen aannemen. Dit geldt voor de kaartverkoop aan de deur en het afrekenen van consumptiemunten. De muntautomaten werkten al enkel met pinbetalingen. Met de switch naar cashless wordt de garderobe vanaf 2 januari gratis en hoeft daar dus geen losse euro meer voor betaald te worden.

In 1986 schreef Paul Simon geschiedenis met zijn legendarische album Graceland, waarin hij met een selectie Zuid-Afrikaanse muzikanten een unieke sound vol Afrikaanse ritmes neerzette. Die sfeer en sound worden zondermeer geëvenaard door singer-songwriter Sioen, die met zijn live concert ‘Sioen plays Graceland’ een ijzersterke interpretatie van het oorspronkelijke album neerzet. Sioen reisde in 2007 voor Oxfam naar Soweto, op zoek naar plaatselijk muzikaal talent. Het resultaat: een overweldigende interculturele blend van stijlen en ritmes; precies wat Paul Simon meer dan dertig jaar geleden voor ogen had met zijn tot de verbeelding sprekende project, dat de Afrikaanse muziek wereldwijd een gezicht gaf.

 

Sioen’s kennismaking met lokale artiesten leidde tot een aanstekelijke interactie en de productie van een CD. In 2016 vroeg het Festival van Vlaanderen hem om samen met zijn Zuid-Afrikaanse vrienden het volledige album ‘Graceland’ van Paul Simon te vertolken. Het werd een succes dat zijn weerga niet kende. In 2017 volgde nog een tour met twintig uitverkochte concerten. Sioen’s Graceland revival is een waardig eerbetoon aan de kwaliteiten van Paul Simon. Dat kan ook niet anders met de verzameling talent die hij hiervoor bijeenbracht, met onder andere de backing vocals uit Soweto en percussionist N'Faly Kouyaté uit Guinea, bekend van het Afro Celt Sound System. Nu op tournee door Nederland met de grote songs van Graceland, zoals ‘You can call me All’, ‘Diamonds on the soles of her shoes’ en ‘Under African skies’. Graceland is op indrukwekkende wijze herboren!

 

Hedon Media

Bekijk hier foto’s, live concerten, nieuwe clips, interviews en meer

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...