Dit evenement is geweest

Bestel tickets  

Meer informatie is te vinden op http://www.minstrelfestival.nl/

Het Minstrel festival is een bijzonder festival dat op zaterdag 8 juni 2019 jaar haar 7e editie hoopt te beleven. De opzet is kleinschalig en verrassend van aard. Het doel is om interessante bandjes en acts te presenteren in een kleine setting: de woonkamers rond het Assendorperplein, een centrale locatie aan het plein en de prachtige Dominicanenkerk. En als je genoeg gezeten en geluisterd hebt dan dans je op de afterparty in Eureka lekker de zolen van je schoenen.

De kleinschaligheid is een doel op zichzelf. Wij zijn een tegenhanger van festivals die voor “groot-groter-grootst” gaan, met gevestigde namen. In plaats van een inzetten op grote namen is het voor ons belangrijker dat mensen meegaan in de beleving en sfeer die muziek met zich mee brengt. Er is in totaal plaats voor 160 bezoekers, edities verkopen meestal uit. Voor impressie van Minstrel Festival 2018:

Het Minstrel Festival zou niet kunnen bestaan zonder de heerlijke samenwerking met alle huiskamereigenaren, vrijwilligers, Spookaap Vormgeving, Sociaal Culturele Vereniging Eureka, Stichting Goudsteeg 21, Minstrel Music, Dominicanenklooster Zwolle, Poppodium Hedon, Sander’s Sound & Recording, Stadkamer (Buurt Cultuurfonds), Zwolse Theaters en Café de Singel.

Programma 2019:

ViVii
Soms heb je van die boekingen waar je trots op bent, nou lieve mensen, ViVii is er zo eentje! Ze gaan ons in vervoering brengen met hun dromerige, lome indiepop en dat in de Dominicanenkerk! ViVii draait om de Zweedse liefdespartners Emil en Caroline Jonsson, met hun prachtdebuut op zak doen ze ons festival aan. ViVii klinkt herkenbaar en fris tegelijk, vergelijkingen zijn denkbaar met Beach House, Lykke Li en Bon Iver. Kippenvel gegarandeerd!

Amongster
Amongster uit het Belgische Gent laat zich niet makkelijk duiden... Het is soms puntig, soms dromerig; Vaak melancholische en organische indie electronica. Thomas Oosterlynck, de man die schuilgaat achter Amongster, komt solo naar het Minstrel Festival om zijn prachtige liedjes ten gehore te brengen. Mis deze man niet, Amongster kan een grote worden, tijdens Minstrel te zien in een huiskamer nota bene!


Demi Knight
Demi Knight kreeg in 2015 landelijke bekendheid door haar deelname aan ‘De Beste Singer/Songwriter van Nederland’. Ze werd al snel vergeleken met namen als Loretta Lynn en Emmylou Harris door haar countrysound en volwassen stem. Demi Knight komt heel overtuigend over en klinkt met haar jonge leeftijd al behoorlijk doorleefd (New Folk Sounds). Voor liefhebbers van country en Americana, in een fris jasje!


Port Of Call
Pieter van Vliet: wie ken 'm niet? ;) Stiekem denken wij dat jullie hem wel kennen. In ieder geval van het onvolprezen Folk Road Show. Zij zetten een onvergetelijke show neer in de Dominicanenkerk in de editie van 2017. Maar Pieter maakt nog meer moois met Port Of Call en we zijn erg blij dat zij ons festival dit jaar aandoen. Op 15 maart kwam de nieuwe single The Party uit, in juni verschijnt het nieuwe album. Dus het optreden op ons festival is zeer waarschijnlijk een mooie primeur!
Pieter wordt in zijn muziek beïnvloedt door onder andere Mangum, Jason Molina en Bill Callahan.


Mevrouw Tamara
"Ga lekker zitten en luister goed" zouden wij zeggen als we Mevrouw Tamara aankondigen. Als finaliste van de Beste Singer Songwriter van Nederland gooide zij al hoge ogen.  De teksten bieden een inkijkje in het hoofd van Mevrouw Tamara. Ze geeft hierover  zelf aan dat ze gaan over alledaagse, maar ongewone dingen.  Ze maakt haar muziek onder andere onder de invloed van My Brightest Diamond, St. Vincent en Radiohead. Op haar laatste album "Zo Lang Mogelijk" uit 2015 zijn prachtige dromerige luisterliedjes te horen, doorspekt met viool, cello en piano.


Cloudfish
Een bijzonder duo! Hartog Eysman (vocalen) en Jasper le Clerq (viool). Zoals zij zelf omschrijven is Cloudfish een uniek duo van zang en viool. Hun muziek is een combinatie van liedjes en vrije improvisatie. De songs worden nooit op dezelfde manier gespeeld. Iedere versie is een nieuwe verkenning van het materiaal. Daardoor is er altijd een elektrisch geladen spanning voelbaar. Welke kant de nummers op gaan, is voor henzelf net zo'n verrassing als voor het publiek. Soms minimalistisch, wanneer kleine bouwsteentjes een spel van suggestie spelen met de stilte. Soms filmisch en dramatisch, door klankstapelingen van de viool loops en effecten.

De Baron
De Baron is dansbare wereldrock met koperblazers. Een zevenkoppige Nederlandstalige rockband die meer brengt dan alleen muziek. Verhalen over reizen en heimwee worden vertolkt door verleidelijke bariton stemmen en aanstekelijke, instrumentale koperarrangementen. Als mengeling van Tom Waits en De Kift weet De Baron een unieke plaats in het Nederlandse muzieklandschap te bezetten.


Dusty Stray
Geworteld in Amsterdam komt Dusty Stray met een Alt-Folk repertoire. Vertolkt door de Texaanse Jonathan Brown. Dusty Stray haalt zijn inspiratie uit universele thema's als onbeantwoorde liefde, een gebroken hart, eenzaamheid en de dood. Maar.... altijd met een kleine dosis hoop en verlossing!


Biff Smith
Jullie kunnen Biff Smith kennen van zijn band A New International. Deze band is op haar beurt weer ontstaan uit de Glasgowse band The Starlets. Wij hebben het genoegen om Biff solo te aanschouwen. Hij komt op Minstrelfest liedjes spelen voor jullie. Eigen werk en van de band waarvan hij de frontman is.

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...