MARK FOGGO
DJ STEELY

Datum vr 04 okt 2019
Locatie Kleine Zaal
Status Bevestigd
Aanvang 20:15
Zaal open 19:30
Prijs € 16,00
Bestel tickets

Een van de grootste spelers in de ska-scene sinds de jaren ’80. Mark Foggo, de man die wordt beschreven als een kruising tussen Mr. Bean en Iggy Pop vanwege zijn maffe podiumoptredens, en als een ‘Missionary of Ska’ vanwege zijn nooit aflatende zoektocht om ska-muziek over de hele wereld te spelen en promoten.

Op veertienjarige leeftijd begon Mark Foggo in Liverpool als gitarist. Op 16-jarige leeftijd verhuisde hij naar Londen om zijn faam en fortuin te zoeken als gitarist, maar al snel ontdekte hij meer kansen als zanger/ frontman. Na enkele jaren punkmuziek te hebben gespeeld in het befaamde Londense pubcircuit, maakte hij in 1979 een overstap naar Nederland. Kort daarna werd de band "Mark Foggo and the Secret Meeting" gevormd en hadden ze meteen succes met de single "New Shoes".

Er volgden meer albums, waarvan de bekendste "Ska Pig" was; een enorm succes bij ska-fans over de hele wereld en dat tegenwoordig beschouwd kan worden als een klassieker in het genre. Sindsdien heeft Mark veel cd's, albums en singles uitgebracht en verschijnen zijn bijdragen op veel ska-compilatie-cd's. En ook het nieuwe album "Ska Pig Returns" is een feit!
Een nieuw album staat gepland voor release in september 2019, waarvan de opnames in april van dit jaar beginnen. Verder zal ska specialist DJ Steely uit Groningen de muzikale aankleding op deze avond voor zijn rekening nemen.

Hedon Media

Bekijk hier foto’s, live concerten, nieuwe clips, interviews en meer

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...