GRANDMASTER FLASH
DJ SERCH

Datum do 28 nov 2019
Locatie Grote Zaal
Status Bevestigd
Aanvang 21:00
Zaal open 20:15
Prijs € 26,00
Bestel tickets

Bezoekers bekeken ook:


De absolute legende Grandmaster Flash, hiphop-pionier en scratch-grootmeester, komt naar Hedon! Eind jaren ’70 was Flash mede bepalend voor de geboorte van Hiphop door zijn geniale scratch- en mixtechniek. Soul en Funk breaks werden door deze DJ spectaculair aan elkaar gemixt waardoor een totaal nieuw genre ontstond. Een genre dat in de afgelopen 40 jaar is uitgegroeid tot de populairste muziekstroming ter wereld. In 1982 scoorde hij bovendien samen met The Furious Five het allereerste grote hiphopsucces, de Grammy Award winnende wereldhit: The Message.

Dat hij bepalend was voor meerdere generaties hiphop artiesten is gebleken. Op 11 juni jl. nam hij als eerste hiphop-artiest de Polar Music Prize (ook wel gezien als de Nobelprijs voor muziek) in ontvangst voor zijn verdiensten. Een prijs die eerder al werd gewonnen door Paul McCartney (1992) en Bob Dylan (2000). Grandmaster Flash zal je meenemen door de geschiedenis van hiphop. In zijn HipHop, People, Places & Things tour etaleert hij zijn weergaloze skills zowel letterlijk als figuurlijk in een audiovisueel spektakel.

DJ SERCH
DJ Serch, zorgt voor de muzikale omlijsting zowel voor als na de show. DJ Serch is geboren en getogen in Zwolle en in 1985 kocht hij bij Studio Fox zijn eerste hiphop-plaat. Daarmee was zijn "cratedigging" passie geboren. In de jaren die volgden draaide hij o.a. in Xray, Hedon, Zwols Popfront, Simplon, Goudvishal, Akhnaton, Mazzo, Paradiso en in het buitenland. In 1998 richtte hij samen met DJ Pauluz de Old Factory Productions op en onder die naam organiseerden zij de roemruchte Ultimate BBoy Breakdown feesten in Hedon waarvoor ze hiphop-grootheden als DJ Cash Money, Donald D, Ed OG, DJ Jazzy Jay en Busy B wisten te strikken. Deze feesten bleken tevens de springplank te zijn van een nieuwe generatie Zwolse rappers en DJ's waaronder Rico, Sticks en Delic.

Hedon Media

Bekijk hier foto’s, live concerten, nieuwe clips, interviews en meer

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...