Dit evenement is geweestOnline is het niet meer mogelijk om kaarten voor deze voorstelling te kopen. De laatste kaarten zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek.

Op 23 november a.s. vindt de eerste editie plaats van Beatloos. Zoals de titel al zegt, is Beatloos een evenement zonder beat. Hiphop-grootheden Rico, Sticks en Typhoon geven deze avond Spoken Word optredens. Singer/Soulwriter Aïrto zorgt voor de muzikale ondersteuning door middel van een akoestische set. De line-up wordt compleet gemaakt door Phunxz en Iwan van Zon.

 TYPHOON
Glenn de Randamie, beter bekend als Typhoon, staat momenteel onder contract bij het platenlabel Top Notch. Typhoon is familie van de rappers Blaxtar en O-Dog, allebei broers. Op zijn 15e begon hij zijn rapcarrière met Rudeteenz, waarin hij samen rapte met Rico van Opgezwolle en zijn broer Blaxtar. Drie jaar later maakte hij zijn solodebuut op het verzamelalbum ‘Vet verse flows’. In 2006 ging Typhoon hard aan het werk aan zijn debuutalbum, dat in 2007 is uitgekomen. Ook staat hij op het album van zijn broer Blaxtar.

RICO & STICKS
Rico (Phreako Rico), Sticks (Sticky Steez) en Delic (DJ/producer) vormden in het verleden de Nederlandse rapformatie Opgezwolle. Ze brachten Nederlandstalige hiphop en hun albums kwamen uit onder het platenlabel Top Notch. Sinds 30 november 2007 is de groep gestopt. Echter blijft het duo Rico en Sticks optreden onder de naam Opgezwolle, waar de rol van DJ en producer Delic wordt ingevuld door ART. Begin 2009 werd bekend dat Rico en Sticks samen met ART, Typhoon, Sanders en James doorgaan onder de naam Fakkelbrigade.

AÏRTO
De 25-jarige Aïrto is vooral bekend geworden door zijn vele hits op YouTube, waar hij nu al 82000 subscribers heeft, waarvan het overgrote deel in het buitenland. Zijn eigen zangcarrière begint met een daverend optreden op een examenfeest. Het enthousiasme van het publiek stimuleert hem om door te gaan. Zijn warme stem die zich op het snijvlak van soul en R&B beweegt, spreekt een breed publiek aan. Voor zijn eerste single, samen geschreven met Guido Maat, werd de producer Justin Stanley benaderd. Die is aanvankelijk te druk met het album van Eric Clapton en Sheryl Crow, maar is zo enthousiast over het materiaal dat hij toezegt de productie samen met Doyle Bramhall II graag op zich te nemen. Aïrto zingt alle vocals in op een zolderkamer in zijn woonplaats Zwolle en zo wordt in 2011 Mystery geboren. Dit nummer moet de doorbraak worden van Aïrto bij het Nederlandse publiek. Met Mystery wordt hij Jazz & Soultalent bij Radio 6 en Serious Talent bij Radio 3FM.
De toekomst is veelbelovend, in 2011 is Aïrto geselecteerd voor de Popronde. Zijn tweede single staat in de steigers en zijn album komt eind 2011 uit.

Beatloos is een evenement van VM Productions in samenwerking met Studentertainment en Bibliotheek Zwolle.

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...