BUITEN DE BOOT FESTIVAL
ANCORA, JA HOOR, ROTT'N COTT'N, WALK 'N THE LINE, HENRI VAN VELZEN, WIMMIE, JUFFR. JANNIE & GIPSY MAFFIA

Datum zo 29 sep 2019
Locatie Grote Zaal
Status Bevestigd
Aanvang 13:30
Zaal open 13:00
Prijs € 12,00
Bestel tickets

LET OP: Kinderen onder de twaalf jaar gratis entree (wel onder begeleiding van een volwassene). Opgeven via info@hedon-zwolle.nl

‘Waarom spelen Zwolse bandjes niet één keer per jaar samen’. Die vraag kwam bij Harm Wolters en Rudy Spanhak op toen Harm het over Ancora had en Rudy over Ja Hoor. Een afspraak werd snel geregeld. Zo gezegd, zo gedaan en dan voor een goed doel. Voor dit jaar waren ze het gauw eens: Stichting Schipper Mag Ik Ook Eens Varen.

Het Buiten De Boot Festival is een jaarlijks terugkerend festival. Met de opbrengst hiervan willen we vaartochten organiseren voor mensen die daar normaal niet aan toekomen en daardoor dus buiten de boot vallen. De line-up met Ancora, Ja Hoor, Rott’n Cott’n, Walk ’n the Line, Henri van Velzen, Wimmie en Gipsy Maffia is er weer eentje om je vingers bij af te likken!
 
ANCORA
Wie de groep Ancora een beetje volgt, weet dat het gezelschap het jaar 2016 grotendeels heeft gebruikt om aan een nieuw album te werken en aan filmopnamen voor de bijbehorende dvd. Het spreekt voor zich dat dit een enorme klus is, maar die is geklaard. Het derde album van Ancora heeft als titel Door Weer En Wind meegekregen. Een toepasselijke titel, want clips opnemen moet je ver vooruit plannen en dan loop je het risico dat op de gekozen bestemming juist op dat moment windkracht acht en stevige plensbuien je pad kruisen. De hoesafbeelding spreekt wat dat betreft boekdelen. We zien de groep in een stevige regenbui lopen met forse tegenwind. Ancora deinst daar niet voor terug. Sterker nog: het past eigenlijk wel bij ze. De mannen zijn inmiddels wel wat gewend. 

WIMMIE
Wimmie Bouma werd geboren op 10 juli 1979 te Zwolle. Muziek speelde altijd al een grote rol in het leven van Wimmie. Hij begon zelf ook met zingen en zijn eerste single werd al snel een feit. Zo werden " Een meisje zoals jij " en "Alles" uitgebracht. Na dat succes volgde de singles ''Vanavond vier ik feest'' en ''Het is hier fantastisch''. In september 2009 is het album "De Verleiding" uitgekomen met de titels "De ring die jij draagt". "Lieve Schat" en vele andere...

JA HOOR
In 1995 begonnen Jeroen Schuurman en Ronald Wanrooy op een nieuwjaarsfeest, onder de noemer ‘Ja Hoor’, in een Zwolse kroeg hun muzikale samenwerking. En wat eigenlijk als een geintje begon mondde uiteindelijk uit in een unieke formatie die jarenlang vele podia in Nederland bespeelde. Niet alleen produceerde ‘Ja Hoor ‘ een aantal cd’s en won het de prestigieuze Essentprijs in 2000, maar speelden ze ook menigmaal met grote namen zoals Blof, The Scene en van Dik Hout.

GIPSY MAFFIA
Piet Junior (Pieter Spijkerman) ziet het licht des levens in de Zwolse wijk Berkum. Daar groeit hij op in een dichte familiekring. Geïnspireerd door rappers als Lange Frans & Kempi besluit Junior op 14-jarige leeftijd zelf de pen voor zich te laten spreken. 9 jaar later richt hij samen met neef en collega rapper Willem H. de rapformatie ‘Gipsy Maffia’ op en maakt neef Nomad (Jordy Xhofleer) ook deel uit van deze groep. Hier begint het voor Piet pas echt te lopen.  Na anderhalf jaar Gipsy Maffia besluit Piet, mede door privé redenen, uit de formatie te stappen. Hij zal zich vanaf dan richten op een solo-carrière. Ook Willem.H en Nomad gaan hun eigen weg op zoek naar succes.  Willem. H komt met het nummer “Badboys” en Nomad lanceert het nummer “Nog steeds”  Door de goede familieband van de neven staan ze nog regelmatig naast elkaar op verschillende podiums in het land.  Drie solisten die gezamenlijk één ding delen, het Trotse Zwolse Blauw Witte Hart.

HENRI VAN VELZEN
Waar Henri komt is het feest. Met zijn eigen entertainmentbureau verzorgt hij vele feesten en treedt hij regelmatig op. Holland Festijnen, bedrijfsfeesten, evenementen, radio en televisie optredens: hij weet overal een geweldige party van te maken. Sinds vijf jaar is hij bovendien organisator van de Generation Classics Party’s, een begrip in Zwolle en omstreken. 

JUFFR. JANNIE
De Zwolse band Juffr. Jannie is al meer dan 20 jaar een graag geziene gast op menig feest. Met hun meerstemmige zang en verrassende arrangementen loodsen de vijf mannen u langs diverse stijlen muziek uit verschillende tijden. Bij Juffr. Jannie heeft vanaf het prille begin altijd het maken van pure muziek bovenaan gestaan. Daarom spelen ze alleen op (versterkte) akoestische instrumenten: geen drummer, wel een Spaanse drumkist, ook wel Cajón genoemd; alleen akoestische gitaren en een toetsenist die gebruik maakt van de authentieke klanken van de Rhodes, Hammond en piano.

ROTT'N COTT'N
Rott’n Cott’n is een eigenwijze bluesband die gevoel en muzikaliteit haar geluid laat bepalen. Luisteraars maken tijdens een optreden van Rott’n Cott’n een lange muzikale reis: van vijftiger jaren blues naar het Franstalige chanson, van oude soul naar meer moderne pop en via de jazz helemaal terug naar de blues uit de dertiger jaren.

WALK'N THE LINE
Nagenoeg iedereen kent Johnny Cash en zijn muziek. Maar niet iedereen heeft hem ooit live zien optreden en helaas kan dat dat ook nooit meer want hij overleed op 12 september 2003 in Nashville. Hij liet honderden mooie songs na. Gegrepen door de sound en songs van Cash leek het Hans Hubbers een mooi idee om het Cash-geluid weer te reproduceren en naar de mensen te brengen. Daartoe richtte hij zijn Johnny Cash Tribute Band op die hij de naam Walk’n the Line meegaf.

Hedon Media

Bekijk hier foto’s, live concerten, nieuwe clips, interviews en meer

Welkom in HEDON

Aan de rand van het centrum van Zwolle staat een markant modern gebouw waar je terecht kan voor de beste concerten en spectaculaire dancefeesten. Het onlangs compleet vernieuwde Hedon beschikt o.a. over twee spiksplinternieuwe zalen, een ruime foyer, professionele oefenruimtes, een backstage café inclusief dakterras en alle faciliteiten die horen bij een poppodium dat flink aan de weg timmert. Zien en beleven is geloven, want een avond in Hedon met haar sublieme akoestiek en state of the art lichttechniek moet je nou eenmaal zelf ervaren. Tot die tijd nodigen we je uit om online alvast een kijkje binnen te komen nemen...